唐坊火鍋私房菜

2024-03-27 593 瀏覽
朋友仔好鐘意打邊爐,經常捐窿捐罅去搵正野食,佢今晚興之所致話帶我去食私房菜級火煱喎。🔸️唐坊火鍋私房菜🔸️地址係旺角嘅樓上鋪,都算易搵。地方幾寛敝,裝潢也不錯的。叫得私房菜,食材用料一定夠高級先吸引到食客,朋友話食過呢度啲食材真係幾正幾新鮮的!店員先瑞上一大盤火煱調味料,前菜2小碟,火煱及刺身豉油。我地2個人揀左二人套餐 ($788)有4款湯底揀:1. 煲冬瓜瑤柱美腿鍋2. 唐泰北蝦冬陰公湯鍋3. 極濃蝦鍋 4. 酸菜三文魚骨腩鍋我鐘意辣辣地,揀咗👉🏻唐泰北蝦冬陰公湯鍋,,再瑞上湯鍋,用料真係好足,好多隻鮮蝦,味道鮮甜帶微辣,淡淡的冬蔭功湯味,不會搶左食材嘅鮮味!! ..🍽二人刺身拼盤 三文魚、魷魚、希靈魚、八爪魚,用上玻璃盒子承載,擺盤好精美! 款款都係厚切刺身, 三文魚好香油脂,其餘都好優質,食得出鮮甜,質素跟日式食肆有得揮👍🏻..🍽二人海鮮拼盤重頭戲係呢個拼盤! 擺盤已經夠靚,❣️鮑魚、帶子、大頭蝦,脆鯇片、卜卜蜆。每款海鮮都大大隻,看得出的新鮮肥美。鮑魚厚肉,肉質彈牙,每人1隻真係唔夠喉啊~..🍽手切特級牛(細)/ 橡果豬(細)我哋揀咗手切牛,脂肪比例均勻,切得夠薄,滾10秒就可以

店員先瑞上一大盤火煱調味料,前菜2小碟,火煱及刺身豉油。

我地2個人揀左
二人套餐 ($788)

有4款湯底揀:
1. 煲冬瓜瑤柱美腿鍋
2. 唐泰北蝦冬陰公湯鍋
3. 極濃蝦鍋
4. 酸菜三文魚骨腩鍋

🍽二人刺身拼盤

🍽二人海鮮拼盤

🍽手切特級牛(細)/ 橡果豬(細)
我哋揀咗手切牛,脂肪比例均勻,切得夠薄,滾10秒就可以即食,入口牛味香濃。高質
🍽韭菜餃及蟹肉餃
自家製餃子,非一般雪到死實嘅冰餃子。餃子皮柔軟夠厚身,唔會淥到好快爛,饀料鮮味出曬嚟
🍽 田園雜菜籃
幾款雜菜,新鮮爽口
🍽 手打烏冬
日本手打烏冬,不用說夠曬滑身又彈牙
🍽 兩杯無酒精飲品
可樂/無糖可樂/忌廉/ 椰子水/低糖果汁
我地揀左無糖可樂及低糖果汁,低糖果汁幾特別喎,蘋果香滿溢。
最後送上桃膠紅棗糖水為這頓豐富晚餐劃上完美句號!!
  • 手切特級牛
  • 刺身拼盤