火土燒肉

Hearth Yakiniku by ATUM
依家我黎到尖沙咀嘅燒肉店,喺呢度搵到一種獨特嘅露營感覺🏕,冇錯,就算係繁忙嘅都市裏面都有得camping!馬上評吓啲人氣菜:【A5宮崎和牛西冷】講真,介碟牛係正!隻牛肉香嫩得嚟,肉質細膩,一啖落去滑溜溜,仲有絲絲牛肉本身嘅香氣,添上個壽喜燒汁就算話你攞筷子都食得!🥩【阿波酢橘雞腿肉】呢隻雞腿肉擒擒地食落去啲肉好juicy,炙燒過嘅外皮又crispy,食落微微酸甜,鮮味十足。【柚子梅素冷麵】嚟緊嘅夏天食碟冷麵就最清爽!酸酸甜甜嘅味道正好解下肉嘅油膩,仲有麵身啱啱好嘅彈牙口感。🍜【黑醋冰番茄沙律】呢個新鮮小品滴滴清新,番茄同黑醋配合得嚟天衣無縫,佢個酸酸甜甜更係挽救熱辣辣夏天嘅好幫手。【菠蘿雪山冰】食完燒肉,點個雪山冰最抵!清甜菠蘿味道同口感都幫到手,瞬間令人超開心。🍍最後,呢度嘅飲品都好過癮,尤其係Crazy Rich IPA手工啤酒,嗰陣嘅果香味連空氣都變咗甜。轉頭再去露營食燒肉,我可能會掛住今次嘅夜晚。呢間店,會喺我嘅美食回憶裡面占一席位!🍺