2022-09-25 497 瀏覽
既然今日入機場開夜工作,我和同事在東涌東薈城先打個邊爐。7:00左右八成座位滿座,座位好闊落,每人一個鍋,鹹魚白菜各有所愛。好多材料任食,試了個霜降牛肉放題。【壽喜燒】覺得食牛配壽喜燒就一定最甜最惹味,而材料豆腐和大葱是不可缺少。一人份量嘅鍋,仲有醬汁喺隔離,可以自在添加,如果太鹹又可以叫店員加清水。【飛鳥牛乳湯】店員重點推介,朋友就試一試,平時很少吃牛乳湯底,感覺特別,好濃厚牛奶味道同豚肉又幾夾,而且比較清,淥蔬菜吃一流。【霜降美國SRF和牛】脂肪不會過多,但是入口軟熟,牛肉味亦都比普通和牛濃郁,不太油膩。【霜降美國牛小排】肉質比較結實,雪花比例適中,和壽喜燒湯底最夾。【熊本白豚】豚肉比較厚切,和牛乳湯底最夾,而且豚肉味道不臊,易入口。飲品有大量的選擇,【自家製洛神花山楂甘草茶】最值得推介,酸酸甜甜又解渴,感覺又清涼。蔬菜和甜品都冇得彈,又衛生又新鮮,甜品仲有我最愛的movenpick!最後一定要讚店員超級有禮貌又勤力,絕對額外加分!

壽喜燒

飛鳥牛乳湯

霜降美國SRF和牛&牛小排

熊本白豚

自家製洛神花山楂甘草茶

Movenpick

最後一定要讚店員超級有禮貌又勤力,絕對額外加分!
2022-09-13
壽喜燒