2022-08-24 209 瀏覽
平日下午一點幾開始排隊,以為前面得幾個人好快排到,點知一等就等咗一個鐘,除咗排隊等落單之外,仲要等食物即叫即整,排到落單嘅時候先知好多款已經停售/售罄,但舖頭告示嘅資訊實在太唔統一,建議牆上嘅menu都貼啲label話俾排緊隊嘅人知仲有咩款可以揀。傳統刈包加柚子醬 $42- 滷肉有少少令人失望,睇圖以為係厚切滷肉,原來係切四、五片上,肥肉多- 花生碎混合咗柚子醬,塗滿成個刈包,配撘滷肉係幾清新嘅,但食到最後就嫌醬料太多- 整體份量中規中矩,如果唔駛等咁耐,會回購抹茶忌廉芝士壓餅 $35- 份量足,皮薄,內餡係滿滿嘅抹茶忌廉芝士- 對於一個抹茶控嚟講,抹茶嘅濃度未係話好滿足,食落好似出面麵包舖嘅抹茶芝士撻內餡一樣,唔太突出,但如果唔係追求抹茶回甘果種,就會覺得幾易入口都係果句,值唔值得排咁耐去試,就真係見仁見智喇。

傳統刈包加柚子醬 $42

傳統刈包加柚子醬

- 整體份量中規中矩,如果唔駛等咁耐,會回購

抹茶忌廉芝士壓餅 $35

抹茶忌廉芝士壓餅

- 份量足,皮薄,內餡係滿滿嘅抹茶忌廉芝士

都係果句,值唔值得排咁耐去試,就真係見仁見智喇。
外賣自取
抹茶忌廉芝士壓餅