2019-07-03 74 瀏覽
今日突然好想食日本野,上網睇,呢間d嘢食幾得意,由其係佢個電擊雞翼,好有興趣想試下,見佢近近地,放工就搵個朋友一齊去食🤤一去到,個場已經滿左九成,剩返一張二人枱,好彩早一步,原來好多都book左🙈一打開menu,吾洗唸,第一樣一定係電擊雞翼😂 好surprise,一咬⋯⋯係凍嘅😱 甜甜地好開胃,咬落仲有陣陣芝麻香,好滋味😋廚師將佢切成單骨,更容易食,非常細心。好耐冇食加州卷,心血來潮叫一個來試下😍一上台,飽滿既飯卷比滿滿既蟹籽包裹著,我好鐘意食蟹籽,佢大舊到我一啖咬唔哂,d蟹籽多到跌返落碟,完全滿足到我呢個愛蟹籽之人😁😁食日本菜,當然唔小得過刺身啦,細細地叫個四款嘅刺身盛先🐠🐠呢塊三文魚不得了,厚到呢,而且好新鮮👍赤貝,真係估吾到咁好食,新鮮,口感好爽甜。主菜來啦,鰻魚炒飯,飯面有兩塊大鰻魚,再用鰻魚粒炒香飯底,再夾埋鰻魚汁,簡直係完美搭配啊!鐵板煎鬆軟牛舌,個人吾係特別鐘意食牛舌,但好意外地覺得好好食,首先佢兩邊燒得好香,咬落去一陣焦香味。平時唔係好食牛舌嘅我,就係怕佢嗰種滑潺潺嘅口感,但係佢厚得來仲好鬆軟,真係冇改錯名,最後成碟食晒🤣🤣另外仲叫咗一個牛油果沙律,中間仲有隻溫泉蛋,味

一打開menu,吾洗唸,第一樣一定係電擊雞翼😂

電繫雞翼

三角加州卷

刺身盛

食日本菜,當然唔小得過刺身啦,細細地叫個四款嘅刺身盛先🐠🐠

呢塊三文魚不得了,厚到呢,而且好新鮮👍
赤貝

赤貝,真係估吾到咁好食,新鮮,口感好爽甜。

石鍋鰻魚炒飯

另外仲叫咗一個牛油果沙律,中間仲有隻溫泉蛋,味道尚算唔錯,不過真係眼闊肚窄,今餐飯兩個人食真係勁勁勁飽,最後都係食唔晒🤣🤣
電繫雞翼
三角加州卷