好少出黎西環,真係覺得好遠,但放假都想RELAX下,係香港搵下一啲地方係有外國FEEL,懷緬下係澳洲既日子,跟住就諗到出西環,上網見到呢間小店,比佢既雲石紋咖啡吸引住想黎打下卡影相,所以就黎呢間估唔到係對住地鐵站出口,好方便,所以小店生意都真係幾好望一望個MENU,轉左新MENU!搵唔到有雲石“Iced Marble Latte”,好彩問一問店員,原來改左名叫GothLatte,仲大杯左tim~GothLatte  $50(Iced)好靚既雲石紋路,飲落幾smooth,質感較薄身,咖啡味剛好唔會太苦澀。另外有冇發現有樣特別?就係用上不鏽鋼飲管,小店都有參與無飲管計劃,客人可以自己要求無飲管/叫店員比不鏽鋼飲管Freshly  Juice  $45(3 Choices)本身想揀火龍果,但冇哂,之後想揀菠蘿,都係冇……最後揀左橙、蘋果同西柚。偏酸,一般All Day Breakfast $98我其實就唔係特別中意食All Day Breakfast ,因為覺得自己係屋企好易整到,而且都比較唔抵食,不過見人人都叫就叫黎試下。包括左火腿、雞肉腸、煙肉、炒蛋、炒雜菌、茄汁豆、車厘茄、沙律菜同吐司

估唔到係對住地鐵站出口,好方便,所以小店生意都真係幾好

望一望個MENU,轉左新MENU!

,原來改左名叫GothLatte,仲大杯左tim~

GothLatte  $50(Iced)
GothLatte (Iced)

好靚既雲石紋路

Freshly Juice(3 Choices)

All Day Breakfast $98
All Day Breakfast

我其實就唔係特別中意食All Day Breakfast ,因為覺得自己係屋企好易整到,而且都比較唔抵食,不過見人人都叫就叫黎試下。包括左火腿、雞肉腸、煙肉、炒蛋、炒雜菌、茄汁豆、車厘茄、沙律菜同吐司。份量都夠,一個人食會飽肚,一次半次食個All Day Breakfast配上咖啡同環境,放假係要咁嘆下既~~

Zion Burger $78
Zion Burger

入面有太陽蛋、煙熏牛肉、煙肉、火腿、芝士、洋蔥醬同火箭菜。我自己本身好中意食BURGER,重點當然係塊漢堡牛肉!不過呢到唔係用漢堡扒,而係用煙熏牛肉(Pastrami Beef),加上煙肉、火腿,完全係食肉獸既口味。一上枱有驚喜到,因為係用上我中意既竹炭麵包!包身烘到好脆,不過好似冇塗牛油,始終差咁啲野咁,而Burger咬落去果然係啖啖肉,煙熏牛肉、煙肉、火腿呢三者唔會好咸,不過因為一啖過咬都分唔到邊隻打邊隻,但整體都ok,包都大個,雖然冇薯條,但$78唔算太貴,但我都係中意食有漢堡扒既Burger多啲

小店都真係唔大,但設計都幾溫馨舒服,野食價錢都唔算太貴,想搵返你係外國食BRUNCH既FEEL一定就有段距離架啦,不過係香港都OK啦!
2018-09-02
GothLatte (Iced)