2017-11-30 616 瀏覽
已經唔係第一次黎啦,每次想黎既原因都好簡單,就係招牌蕃茄蟹膏湯檬,因為越南野黎講,佢呢個湯濛真係好出色,亦係物超所值首先講講呢間鋪,如果想坐得舒服,就真係唔適合,因為呢間鋪好細,座位雖然有廿多個,但4人枱4個人坐低都會身貼身,而且枱係普通摺枱同圓膠櫈,所以大家可以想像到啦不過即使咁樣,都無阻我去搵呢個招牌檬,因為你即叫佢即整,一上枱,蟹膏會以煎蛋餅咁,有2大舊,跟住半個蕃茄,2片扎肉,豆卜,豬紅再加上菜,薄荷葉,望落已經夠豐富,我慣性會將蕃茄按壓落湯到,令成個湯充滿蕃茄濃湯咁,蟹膏蛋好香,如果唯一要彈既,就係啲濛太碎,真係連湯都飲埋我個人鍾意呢到凍咖啡,唔係滴漏,係普通咖啡,但就已經好香好夠咖啡味,唔知係咪越南咖啡既關係呢但同行朋友每次都叫牛油果沙冰,佢話好滑同好有牛油果香味呢到除左招牌蟹膏檬之外,仲有普通豬扒/雞翼/雞扒等撈or湯檬,仲有越式包,每次都好多人外賣,仲有小糕點,好似馬豆糕,班蘭糕等

但同行朋友每次都叫牛油果沙冰,佢話好滑同好有牛油果香味

蕃茄蟹膏湯檬
呢到係比辣椒圈,冇辣醬架
2017-11-25
蕃茄蟹膏湯檬