2021-12-13 691 瀏覽
同屋企人慶祝生日梗係要揀返間高級餐廳食吓見Bellevue評價一向好好 睇相都好吸引所以就揀佢雖然位於油麻地 但係佢起23樓 窗外可以見到朗豪坊同街景 可以高處欣賞呢個熱鬧城市嘅燈飾✨成個氣氛都好高級 可以享受呢個燭光晚餐▶️前菜前菜係炒野菌同炸雞炒野菌好香牛油味 啲菇好有質感炸雞就好香脆 即使放耐咗都仲脆 而且厚肉 雞肉好滑嫩添🍗▶️餐包有兩款口味 係自家製嘅一款係粟米🌽一款係香草橄欖🫒各有特色 粟米嗰個加咗葵花籽 麵包外脆內軟 間中有啲粒粒野咬吓 不過就食唔到粟米味個人鍾意香草橄欖嗰個多啲 入面都有啲甜甜地嘅嘢 好似啲果乾咁咬吓不過其實兩個都好食 作為麵包控都忍唔住叫多一客😆▶️扒黑椒吞拿魚伴希臘沙律 ($168)賣相超high class 吞拿魚切成4薄片色澤紅潤 外層佈滿黑椒粒 肉質好嫰 吞拿魚新鮮 又唔腥 完全俾黑椒味搶咗 但係又好夾喎沙律有feta cheese 車厘茄 沙律菜 彩色椒 洋蔥 配上黑醋汁 非常開胃 食完一塊吞拿魚仲想食 可惜得4片▶️烤銀鱈魚扒 180g ($248)賣相同樣出色 魚扒下面有薯蓉 翠肉瓜青豆沙律菜做伴菜魚扒連皮冇骨 外皮煎得好香脆魚扒就保持到好多汁
同屋企人慶祝生日梗係要揀返間高級餐廳食吓

有兩款口味 係自家製嘅
一款係粟米🌽一款係香草橄欖🫒
不過其實兩個都好食 作為麵包控都忍唔住叫多一客😆
餐包

▶️扒黑椒吞拿魚伴希臘沙律 ($168)
賣相超high class 吞拿魚切成4薄片
色澤紅潤 外層佈滿黑椒粒
非常開胃 食完一塊吞拿魚仲想食 可惜得4片
扒黑椒吞拿魚伴希臘沙律

▶️烤銀鱈魚扒 180g ($248)
賣相同樣出色 魚扒下面有薯蓉 翠肉瓜青豆沙律菜做伴菜
魚扒連皮冇骨 外皮煎得好香脆
魚扒就保持到好多汁 配上牛油忌廉汁
味道上比較淡啲fresh啲
薯蓉好香薯仔味 又好creamy🥔
烤銀鱈魚扒

▶️烤美國豬肋骨 ($258)
呢個啱晒聖誕 就好似人哋成隻火雞上枱咁
佢呢個成大舊肋骨上 等你慢慢切同品嘗
可以見到佢燒到外面少少燶咁
切開起碼比起一般外面食嘅spare ribs 多肉
同埋啲肉遍瘦 食落食到一條條肉 咬落幾腍
味道會食到嗰種煙熏味😋超級香 又好有聖誕feel
烤美國豬肋骨

▶️美國特級安格斯肉眼扒 10oz ($358)
第一次見咁大塊牛扒 大過塊面🥩
叫咗medium rare 所以入面少少紅色
切落超級易切 因為佢肉質勁腍😧食過最腍嘅牛扒 幾鍾意佢個牛味 同埋好有肉汁 食落juicy
同樣都食到少少煙熏味 不過spare ribs重啲
唔係牛魔王嘅我都覺得好好食 一定要試呢個!
佢都係有配菜薯菜嘅
美國特級安格斯肉眼扒 10oz

▶️甜品拼盤
最期待一定係甜品 超級有驚喜
佢個抹茶紅豆mousse 超級好食💚因為佢抹茶味好濃好香 少少苦苦地 令佢唔甜 mousse口感好滑好creamy
但係又唔係泡泡嗰隻而係比較實有質感嘅👍🏻
另外有個曲奇撻都好好食 超香牛油味 但係你唔會覺得好膩 咬落好薄脆 根本就係曲奇餅咁
旁邊其實仲有好多生果 綿花糖🍬
Macarons 都好食 佢係用黒朱古力 所以唔會好甜 食到外脆中間一層朱古力咁🍫
唯一覺得個熱情果蛋糕甜得滯 味道有少少似自制啫喱嘅味 同埋佢唔係cheesecake咁有餅底 所以食落好快’溜’
否則其實甜品💯

食物非常高質 全部賣相一流👍🏻肉質好鮮嫩 烤制功夫好好 味道調味到位
環境舒適 氣氛幾溫暖romantic🥰
啱慶祝節日生日或者撐枱腳
服務超好 侍應好友善 令成件事好有儀式感 又幫我地影相📸️完全覺得自己係VIP咁
CP值黎講幾值 平均$300/人 可以享受到美食氣氛 又食得滿足開心 食到好飽🙈
真係一個好難忘嘅生日晚飯 非常推介大家聖誕慶祝嚟試吓
宜家好似openrice book有折添!
生日
餐包