2023-04-23 317 瀏覽
平日好少去開深水埗,難得去一轉梗係要搵下有咩好嘢食啦🤤講下鋪面先,認真講 成間都係鋪仔,客人們都座得比較親密,枱就唔算好多,但上菜就好快,所以就算出面幾長龍都好都唔算等好耐。星期六哩啲忙碌嘅時間,我地2位都係等咗15分鐘左右就有位。嚟到一定要試下佢個蟹膏蕃茄湯檬粉,同埋蔬菜燉牛肉配法包,甜品就揀咗斑蘭綠豆糕。蟹膏蕃茄湯檬粉一上到就聞到勁大陣蟹膏味,配上原粒大蕃茄,食落個湯底非常鮮味,同食得出湯底嘅鮮甜,配上蟹膏餅一切都好夾,推薦🤩🤩🤩蔬菜燉牛肉配法包都係世一推薦,牛肉係牛肋條,燉得好淋又入味,但又唔會一夾就散。個湯底睇落好似好浠,但其實唔係,配上外脆內軟嘅法包非常夾,湯底仲食得出用好多蔬菜燉出嚟,鮮甜十足。斑蘭綠豆糕非常煙韌,綠豆餡軟滑香甜又唔流,食完兩個麵,如果仲有胃口就一定要嗌啦🤤🫶🏻
平日好少去開深水埗,難得去一轉梗係要搵下有咩好嘢食啦🤤

蔬菜燉牛肉配法包
蟹膏蕃茄湯檬粉