Café Crêpe (K11) (尖沙咀)📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖📍中環威靈頓街15B號地舖📍將軍澳康城路1號The LOHAS3樓B02號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━香港好少店鋪會賣法式可麗餅 專門做crepe嘅店更係少之又少 今次試嘅尖沙咀分店有啲似快餐模式 嗌完之後再入座等 然後自己去攞😗 整體嚟講有少少失望 可能其他款式會好啲🤔━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━Crêpe française $109▶︎ 油封鴨格魯耶特芝士薄餅 薄餅入面包住滿滿嘅鴨肉碎 入面仲夾雜住芝士同軟軟嘅洋蔥 而上面就淋有芥末醬▶︎ 油封鴨有少少鴨嘅騷味😧而且鴨油香頗重 芝士味唔出 芥末醬有啲解膩嘅作用但芥末味可以再重啲 不過最尾會有越食越鹹嘅感覺🫣▶︎ 餅皮唔算厚 係軟中帶有煙韌 質感唔錯👍🏻好味指數:●●●◐○━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━Café Gourmand + chocolate Ice cream $89 +$22▶︎ 黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士薄餅 店員話雪糕同甜crepe好夾
Café Crêpe (K11) (尖沙咀)
📍尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖

▶︎ 餅皮唔算厚 係軟中帶有煙韌 質感唔錯👍🏻
好味指數:●●●◐○
Crêpe française

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
▶︎ 黑朱古力配蘭姆酒汁及特濃咖啡忌廉芝士薄餅 店員話雪糕同甜crepe好夾 所以我地再加咗一球朱古力雪糕
▶︎ crepe入面夾住cream cheese同朱古力餅乾碎 上面擠咗蘭姆酒醬同有兩舊朱古力餅乾 加埋雪糕係冰火二重天嘅感覺😗
▶︎ 蘭姆酒醬唔濃 味道會被朱古力雪糕蓋過 而入面夾嘅cream cheese 都冇乜味 同樣比雪糕嘅甜蓋過 唔知唔加雪糕會唔會好啲😧 食到最後真係又甜又漏 急需飲水🥲
▶︎ 上面嘅餅乾係脆脆嘅感覺 朱古力味唔重 而且有啲太甜😵‍💫
好味指數:●●○○○

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
到訪日期: 7月中(午餐)
快樂指數😋: ⑤③/①⓪⓪
性價比: 🌕🌕🌖🌑🌑