今日行開旺中黎到附近見到一間相當吸晴叫「雞翼山」嘅小店,身為雞翼控嘅牛奶妹一定要TRY TRY黎個誠實食評!味道就有九款選擇,如果有選擇恐懼症,建議揀咗先去點餐唔係花多眼亂真係心大心細!我哋就揀咗四款雞翼,第一款係▲鹹蛋黃醬▼外皮炸到好香脆,配埋鹹蛋黃醬,真係送啤酒一流!呢啲係咪叫皮薄餡靚?(◐‿◑)第二款我哋揀咗▲泰式冬陰公▼酸酸辣辣,秘製醃料令到隻雞翼感道相當豐富簡直係越食越開胃第三款我哋揀咗▲避風塘蒜香▼睇賣相就知道有幾澎湃,雞翼鋪滿炸蒜,100個惹味,個人推薦呢個係必食💯❗️❗️❗️❗️最後一款我哋就食咗店長推介嘅▲文青風玫瑰▼食落去就唔係好重玫瑰味,反而係好重蜜糖甜甜嘅味道,類似BBQ時燒烤嘅雞翼!燒雞翼我自細鍾意食配埋杯蜜桃粒粒甜果茶,簡直係完美嘅句號。味道唔算好甜,蜜桃滲出淡淡的茶香味,而且仲有椰果,不錯不錯。門口相當文青風,打卡位都有好幾個價錢由38$-128$不等,隻數愈多愈平,一於約埋朋友仔黎食盡佢但座位不多,有定心理準備立食P.s 同行朋友平時小食雞翼更加絕對唔食雞皮都話有啲愛上,「雞翼山」果然將平凡變得不平凡!推薦!

味道就有九款選擇,如果有選擇恐懼症,建議揀咗先去點餐
唔係花多眼亂真係心大心細!

我哋就揀咗四款雞翼,第一款係▲鹹蛋黃醬▼
外皮炸到好香脆,配埋鹹蛋黃醬,真係送啤酒一流!
鼠尾草鹹蛋黃哥

呢啲係咪叫皮薄餡靚?(◐‿◑)

第二款我哋揀咗▲泰式冬陰公▼
酸酸辣辣,秘製醃料令到隻雞翼感道相當豐富
簡直係越食越開胃

火辣辣泰仔仔冬陰

第三款我哋揀咗▲避風塘蒜香▼
港式避風塘蒜香

最後一款我哋就食咗店長推介嘅▲文青風玫瑰▼

文青風玫瑰

配埋杯蜜桃粒粒甜果茶,簡直係完美嘅句號。
水蜜桃粒粒甜果茶

門口相當文青風,打卡位都有好幾個

但座位不多,有定心理準備立食

2019-05-02
鼠尾草鹹蛋黃哥