新南苑私房菜

San Nam Yuen
2024-01-17 2358 瀏覽
天氣又轉涼,係打邊爐嘅好時機。今晚同屋企人去了尖沙咀行街,行完就去了這間新南苑打邊爐。餐廳裝修好新,座位又大,重有私人房可以打邊爐。另外,餐廳有好多Iron Man的模型,好似小形展覽一樣👍🏻我哋點了牛牛餐放題火鍋,套餐包了一份特色牛肉,其他配料及飲品任飲任食😍 牛肉都好高質,絕對抵食👍🏻首先會食招牌麻辣雞煲先,雞煲係任食嫁,食完可以再加。雞煲味道唔錯,我哋選了小辣,辣度啱啱好,全家人都好鍾意食🍗重會有一個刺身拼盤,生蝦勁大隻,又鮮甜🦐 鮑魚都好好味,估唔到會有刺身食👍🏻食完雞煲,可以選一個湯底準備打邊爐了。湯底好多選擇,我哋選擇了南瓜公仔蜆湯 及 蟲草花椰子花膠湯。南瓜公仔係最特別,一上個湯底,心心眼出現了,佢哋將南瓜蓉雪成公仔的外形,好可愛。南瓜湯底好濃,勁好飲。花膠湯清香美味,花膠又滑又可以補充骨膠原,正呀☺️火鍋配料好多選擇,全部都係任食。我最鍾意係個烏冬,勁高質,我哋一人食咗一個,吸收埋南瓜湯嘅味道,好食到形容唔到😋飲品都係好多選擇,最正我覺得係有日本罐裝酒飲,好似去咗日本咁,好開心😍甜品重有雪糕放題任你食,有我最鍾意嘅芋頭味,真係好爽呀👍🏻👍🏻

2024-01-14