2024-04-29 275 瀏覽
呢間其實多人幫襯都有原因嘅,食左灣仔咁多間燒味店,呢間嘅味道又真係幾好,食物係OK!可惜最大問題係佢食物嘅份量好似好貨不對辦。嗌個燒味雙拼飯,雞拼燒鵝,幫襯佢10次有九次雞係會比雞翼(純粹個人體驗,但冇理由咁q嫁麻係咪?),仲唔係雞全翼,份量少得出奇之餘,唔知係咪想掩人耳目好似做到俾足份量你咁,會將一隻細細嘅雞翼切開6-7件拼埋去,睇落似有好多肉咁,覺得有啲搵笨。轉雞髀加錢我就明啫,一個好啲嘅部位,價錢先食到都應該,但唔代表唔加錢我冇機會抽到雞髀㗎嘛。唔講雞髀,咁雞翼呢?如果次次雙拼都係拼雞翼,咁不如你叫單拼雞翼飯,默認配雞翼,咁就合理啲,價錢又可以平番啲。六十零蚊一個中午飯,俾隻雞翼你嚟唔嚟譜。至於燒鵝,又係俾啲奇怪位,永遠都係會切到啲得浸皮黐住個殼嘅部位,真係想搵多舊肉都難。食完非常之唔飽,感覺只係食咗陣燒鵝皮同埋一隻雞翼嘅燒味雙拼飯。接住落嚟當然就係要講吓服務態度啦,一如既往多人幫襯嘅舖頭永遠都係好似唔休做咁,啲夥計係唔會理你,亦都唔需要態度好。(純粹個人感受)十問九唔應,感覺非常之冇禮貌。今時今日咁嘅服務態度係唔得㗎。不過冇計,可能知道多人幫襯,都唔使點理你。但你唔好忘記,疫情

接住落嚟當然就係要講吓服務態度啦,一如既往多人幫襯嘅舖頭永遠都係好似唔休做咁,啲夥計係唔會理你,亦都唔需要態度好。(純粹個人感受)十問九唔應,感覺非常之冇禮貌。今時今日咁嘅服務態度係唔得㗎。不過冇計,可能知道多人幫襯,都唔使點理你。但你唔好忘記,疫情時候向政府申請抗疫基金都係納稅人出錢幫你。希望餐廳可以以提升服務質素。

雖然一路都有幫襯,但依家真係忍唔住,決定以後唔幫襯。希望其他客人都可以有骨氣啲,唔好縱容呢啲食肆。相信一定有啲更好嘅選擇。

2024-04-16
30 分鐘 (外賣自取)