2019-07-14 533 瀏覽
去過泰國,但未食過船麵反而係香港見到灣仔既船麵咁多人排隊,身為KONG girl既我,搵左男友陪我排左成個鐘辛苦哂佢我地今餐叫左和牛船麵,豬頸肉,仲有pad Thai . 首先講左個和牛船麵(排咁耐就一定要試呢個) ,我諗係呢到最出名同多人講既,的確湯底濃郁,牛丸夠爽,牛肉林,麵應該係粉絲,有口感。Pad Thai 就個蝦都大隻,質感唔會”梅”左,okay 既。豬頸肉都okay ~ 反而我覺得做得出色,有心思係最尾個甜品🤣班蘭椰子湯丸,我本人唔係好鐘意班蘭同椰子。但今次又覺得幾夾,湯丸有椰子絲,花生,再加啲椰子淋上面,覺廚師好有heart整,花心思P.s 如果多人排隊等得耐,可以去利東街逛下,肚餓可以試埋卡樂b 商店整既薯片(可算是即整薯片)打定底今次既食評係咁多,多謝收看。
去過泰國,但未食過船麵

辛苦哂佢

我地今餐叫左和牛船麵,豬頸肉,仲有pad Thai .

反而我覺得做得出色,有心思係最尾個甜品🤣

今次既食評係咁多,多謝收看。
和牛船麵,豬頸肉,PAD  THAI
和牛船麵