2023-10-18 359 瀏覽
起Tivoli 食完晚餐之後,決定食飯後甜品—雪糕🍦行往尖沙咀方向,山林道街口有間我想食好耐既雪糕店《GELATO-GO》!每一次行過都話要試,但係每次食飽行過嚟都話下次先啦🥹終於終於,今次有機會啦!每次經過GELATO-GO既感覺係,有種雀躍興奮嘅感覺,平時見得太多Häagen-Dazs 麻木左😂好難得有間雪糕店會有呢個feel,店舖以綠色做主題色,店外有個雪糕形垃圾桶,店內凍櫃擺放着蛋糕西餅、數十款不同口味的雪糕🍦,花多眼亂😍帶著爸爸媽媽嚟,睇見佢地揀食咩口味嘅雪糕,小妹感到好幸福🥰小妹爸揀yoghurt味、小妹媽揀pink guava味、小妹就揀tiramisu 味,三個都要配甜筒,比錢果陣先知原來要cone 係要加$3😲不過新鮮同脆卜卜,介紹下價錢先單球$55、雙球$85、三球$95,另外配料$5,其實單球已經好大球😏😏🍦Yoghurt ~意大利式乳酪雪糕,小妹爸都食過唔少乳酪雪糕,但係未試過意大利🇮🇹式既,雪糕口感唔似Yo-mama個款,係帶多少少奶香,比較特別😊個人都係覺得以乳酪雪糕嚟講Yo-mama最好食🤤🤤🍦Pink Guava~ 粉紅番石榴,拎上手感覺好重,質感似水果

🍦Pink Guava~ 粉紅番石榴,拎上手感覺好重,質感似水果冰沙,酸酸甜甜般,而且好大球雪糕。

🍦Tiramisu ~食意大利雪糕當然揀番諗到意大利,就會第一時間諗起既tiramisu 啦,呢款有好香既酒味,但係唔苦架,雪糕內有啲啲餅碎,甜味食到尾就出嚟了,幾多層次❣️

呢間優點係唔似Häagen-Dazs堂食要收加一,買完想食既甜品,坐起店內聽住店內音樂,慢慢品嚐美味嘅甜品,真係非常滿足😌下次再嚟要試其他口味既雪糕🍦
單球雪糕
2023-10-16