▫️顯徑車仔麵 @ 顯徑▫️屯馬開通真的很興奮系列🫶🏻 一直都未去過顯徑,所以試吓去顯徑揾野食😆 係一堆屋村之中搵到一間高質既車仔麵鋪,環境好乾淨,裝修得好企理,坐得好舒服,晚市都唔會好多人💖 佢亦都算係比較新潮,出咗個樽裝奶茶 - 喵奶茶😻 而且店員都好好人好有禮貌🥰🔸🍜車仔麵餐套餐(辣齋+手工雲吞+瑞士雞翼+粗麵) 連凍檸茶 $50既然佢舖頭叫顯徑車仔麵,就當然要食車仔麵啦🤣 好多餸可以選擇,我哋揀咗滋潤雞湯湯底,不過都係有少少辣,我食唔到太辣,但友人好鍾意食辣,所以佢覺得好好食😋 我哋揀咗瑞士汁,非常入味,辣齋索晒湯底啲味,所以好濃好入味,鹹度都適中💯 手工雲吞皮薄餡靚💖 瑞士雞翼都好夠味,而且肉質都好嫩😚 🍲招牌香葱滑蛋叉燒飯 $58勁大碗,而且賣相好吸引😍 豉油係自己落嘅,所以唔會怕太鹹😆 佢嘅滑蛋真係整得好滑,熟度掌握得好好👍🏻 而且配埋香蔥真係好好食😋 啲叉燒肥瘦都適中,份量都好多🥳🧋喵奶茶 $22 (跟餐+$16)呢個係佢哋嘅招牌特色🤩 個樽實在太靚太可愛,好打卡able🫶🏻 而且奶茶真係好有香港特色,口感順滑,味道甘甜🫰🏻🔸味道:★★★★★環境:★★★★★服務:★★★★★
▫️顯徑車仔麵 @ 顯徑▫️
車仔麵

🔸

招牌香葱滑蛋叉燒飯

🍲招牌香葱滑蛋叉燒飯 $58

喵奶茶

🧋喵奶茶 $22 (跟餐+$16)

🔸
味道:★★★★★