平時行開AEON都見到呢間拉麵店🏮 最近發覺好耐冇食拉麵啦 所以就選擇試下呢間😂雖然系AEON入面 但好易見到 沿AEON入口直行到超市部就望到👀門面雖然睇落有啲迫 但其實店內超寛落 仲有大玻璃 比你望著山景食野⛰️ 超開洋😇星期日中午1點鐘到 等左5分鐘位就入得😂日式炸雞🐔 ($35) 誠意推介呢個炸雞👍🏻☺️好有驚喜外皮炸到香脆而干身 食落有咔啦聲👏🏼仲要冇用炸醬炸 食吾到有粉🤪內裡嫩滑有肉汁🤭🤤有2種食法😆重口味之選可以點沙律醬 清新之選可以加檸檬汁✌🏼大門油麵♨️ ($62) 即系日式撈麵😂吾似沾麵咁另外有碗濃湯 而系將自家製既醬汁直接放入碗到🍜吾好睇醬汁份量好少會吾夠味 其實醬油味超濃 足夠撈曬成個麵☺️配埋溫泉蛋 啲蛋汁沾滿每條麵 令麵質更滑同時又可以掛多啲汁🤤另外竹筍本身帶微辣 令味道更多層次 愈食愈開胃😋除左原味 仲有好多食法 每張枱都有介紹😂試完原味 我就落左蒜蓉同醋🤗更重口味✌🏼冇得輸價錢方面好貼地😂所以仲追加左叉燒特製大門拉麵🍜 ($78) 內有叉燒🐖竹筍 唐心蛋🥚紫菜 賣相吸引✌🏼醬油味湯底 又混上木魚湯 味道香濃而不油膩😋唐心蛋好流心 帶少少甜味👍🏻個人覺得炸雞同油麵

星期日中午1點鐘到 等左5分鐘位就入得😂

日式炸雞🐔 ($35)
誠意推介呢個炸雞👍🏻☺️好有驚喜
內裡嫩滑有肉汁🤭🤤
日式炸雞

大門油麵♨️ ($62)

另外竹筍本身帶微辣 令味道更多層次 愈食愈開胃😋
價錢方面好貼地😂所以仲追加左叉燒
大門油麵
特製大門拉麵🍜 ($78)
內有叉燒🐖竹筍 唐心蛋🥚紫菜 賣相吸引✌🏼
醬油味湯底 又混上木魚湯 味道香濃而不油膩😋
唐心蛋好流心 帶少少甜味👍🏻
特製大門拉麵
個人覺得炸雞同油麵都非常出色😋絕對要黎試下🤣價錢完全吾貴 好抵食🥰環境又寛落開洋👍🏻
2022-08-13
日式炸雞