餐廳: 小越廚
資訊:

2024-04-30 15 瀏覽
平時系荃灣好少過黎荃灣廣場宜邊搵食,最近發現原來有好多小店好出色🥰 今晚揀左小越廚,雖然餐廳唔算大,人多時要等位,但係食物質素同價錢絕對好味超值!晚市嘅2人套餐分量足超抵食,以$228宜個價錢就已包括2款餐牌上的粉麵飯/咖喱之餘跟一客泰式青木瓜沙律,3款小食,2杯飲品,加$30仲可以額外多選其他小食一份我哋今晚就點左主食泰式蕃茄椰汁猪扒湯河同泰式海南雞飯先來泰式青木瓜沙律,青木瓜沙律味道香辣,而且冰冰涼涼,開胃又清爽,鮮甜又醒胃!泰式椰汁蕃茄猪扒湯河香濃椰汁既蕃茄湯,香味十分濃郁,有一種吾辣既冬蔭功湯感覺😋 而且猪扒份量好多,越食越開胃🤤識食都一定會點之選!泰式海南雞飯皮薄脂肪少🥰肉質香濃嫩滑😋 而且去骨處理食落啖啖肉,配埋雞油飯,超滿足😌3款小食就點了札肉,河內芋頭海鮮春卷、泰式酸辣鳳爪札肉厚切口感彈牙配上餐廳秘製醬汁口感豐富又惹味!河內芋頭海鮮春捲以糯米製作的透明春捲皮,トト脆十分討好,雖然海鮮感覺不多覺,但非常有芋香!泰式酸辣鳳爪口感爽脆,味道刺激,甜、酸、辣同時衝擊味蕾,好吃到停不了口!加了$30點了泰式生蝦刺身,入口特別爽彈,冰涼加上秘製醬汁超開胃🤤 令仲有越式蔗蝦野飲嗌左咸

我哋今晚就點左主食泰式蕃茄椰汁猪扒湯河同泰式海南雞飯

泰式椰汁蕃茄猪扒湯河

泰式海南雞飯

3款小食就點了札肉,河內芋頭海鮮春卷、泰式酸辣鳳爪

札肉
厚切口感彈牙配上餐廳秘製醬汁口感豐富又惹味!

河內芋頭海鮮春捲

泰式酸辣鳳爪

野飲嗌左咸檸樂,咸柑桔清下熱😁

大家都大滿足☺️ 好味到呀仔連少少辣都敢食😋🤤