餐廳: 紅煮意
資訊:

2024-04-26 20 瀏覽
有晚約左朋友係油麻地附近見面,但又唔知道有啲咩嘢食,咁咪上網睇吓啦,結果俾我見到呢間有live band表演嘅樓上coffee shop/西餐店,見好似幾有特別咁,就決定上去試下啦!話佢隱世係因為佢上去舖頭條路有少少隱蔽,搵左一陣先搵到🤣🤣🤣雖然整間舖嘅面積唔係好大,但環境都幾好,座位之間都幾濶下。但由於我哋坐係佢個煮食爐附近,而佢又係open kitchen,所以油煙都比較大,呢度都扣左啲分😅我自己叫左個炭燒肉眼牛扒,我覺得不過不失啦,我今次叫左7成熟,佢都做到嘅,並無出現過熟情況,醬汁都幾好。本身以為煮菜會係薯條,結果原來係薯餅,而且仲整得幾脆下,唔錯👍🏻朋友就叫左蕃茄司華力腸長通粉,雖然貌相平平無奇(可惜唔記得影相),但朋友就話好好食,好有家嘅感覺🤣🤣最後我叫左杯特飲- 比利時特濃朱古力,貌相唔錯,有一層厚厚嘅cream,我當自己食緊甜品咁😊而整杯朱古力一啲都唔甜,仲帶有朱古力嘅甘味,整杯野飲都好正😍

炭燒肉眼牛扒

比利時特濃朱古力