2024-02-06 238 瀏覽
荃灣隱世西班牙菜🍴平時去開荃灣廣場行街 都好鍾意佢隔籬街食晚飯今次竟然俾我哋發現有間隱世嘅西班牙菜🤭我哋叫咗幾個比較特色嘅菜式👉🏻炸黑毛豬火腿球- 外脆內軟既口感,炸黑毛豬火腿球上面搭配美乃滋作調味🤤👉🏻鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦- 一上菜就已經聞到蒜蓉辣椒既香氣😍 看似簡單既菜式帶來味蕾有另一番既享受👉🏻脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬- 脆皮外層 肉質鮮嫩 配搭滑膩既蜂蜜蛋黃醬胃口感帶來豐富嘅變化🐖👉🏻西班牙洋蔥薯仔奄列配蟹肉蘆筍 - 結合多款食材既口感同風味 蟹肉嘅鮮甜 蘆筍嘅清爽 😋👉🏻香脆肉桂條配榛子朱古力醬- 熱辣辣 新鮮即炸 口感香脆配搭濃郁嘅榛子醬 口感互相輝映原來中環都有分店架~ 等我下次約埋朋友一齊再去聚餐先~😚😚#荃灣美食 #西班牙菜 #黑毛豬 #西餐 #荃灣 #食在荃灣#香港美食 #hkfoodie #TsuenWan #TWfoodie #Spain #churros #聚餐 #約會地點
荃灣隱世西班牙菜🍴
平時去開荃灣廣場行街 都好鍾意佢隔籬街食晚飯
今次竟然俾我哋發現有間隱世嘅西班牙菜🤭

我哋叫咗幾個比較特色嘅菜式

👉🏻炸黑毛豬火腿球
- 外脆內軟既口感,炸黑毛豬火腿球上面搭配美乃滋作調味🤤

👉🏻鐵板燒蒜蓉辣椒炒大蝦

👉🏻脆皮豬腩肉配蜂蜜蛋黃醬

👉🏻西班牙洋蔥薯仔奄列配蟹肉蘆筍
- 結合多款食材既口感同風味 蟹肉嘅鮮甜 蘆筍嘅清爽 😋

👉🏻香脆肉桂條配榛子朱古力醬

原來中環都有分店架~ 等我下次約埋朋友一齊再去聚餐先~
😚😚

西班牙洋蔥薯仔奄列配蟹肉蘆筍