2023-03-11 2822 瀏覽
♡ 隱世私房中菜|御膳 ♡-今日屋企有老人家生日~ 挑選左好多間餐廳最後簡左呢簡隱世私房中菜 😛真係誠心推薦 ! 呢度餐單菜色多元化,比起出面連鎖酒家/中菜廳更加彈性因為可以按照客人要求同喜好去進行修改😍 而且服務態度良好 🙋🏻‍♀️呢樣真係最緊要。呢度仲有分8人同12人餐單等等完全為客人度身訂造呀🙌😆- ♡ 滷水拼盤 ♡ 有金錢肚、手撕雞、豬大腸,滷水醃得入味 頗有水準。-♡ 香煎花龍蝦 🦞♡ 每隻龍蝦都好大隻 屋企人都覺得好爽口彈牙而且煎得好香。-♡ 白胡椒爆炒南非鮑魚 ♡ 平時比較少食炒鮑魚,試咗之後真係一試難忘。白胡椒同鮑魚真係好夾而且更加令食到鮑魚嘅鮮味。-♡ 古法八寶鴨 ♡ 八寶鴨好飽滿,鴨身塞滿左好多食材,包括蓮子、紅棗、薏米,冬菇,芋頭,瑤柱, 栗子, 金華火腿 ,糯米味道鹹甜鮮味 鴨同餡料都燉到好軟身要食到正宗古法嘅八寶鴨真係買少見少從味道中已感受到餐廳真係好有誠意製作~ ❤️-♡ 荷香龍躉球蒸飯 ♡ 最期待就係呢個飯 龍躉球啖啖肉 帶有魚肉嘅鮮味而且啖啖肉汁 😆 配飯食真係可以添多幾碗飯-♡ 上湯浸時蔬 ♡ 入面有白菜同菇類等等好清甜😛-♡ 流沙黃金蝦
♡ 隱世私房中菜|御膳 ♡
今日屋企有老人家生日~
挑選左好多間餐廳
最後簡左呢簡隱世私房中菜 😛
真係誠心推薦 !
呢度餐單菜色多元化,
比起出面連鎖酒家/中菜廳更加彈性
呢樣真係最緊要。
呢度仲有分8人同12人餐單等等
完全為客人度身訂造呀🙌😆
♡ 滷水拼盤 ♡

有金錢肚、手撕雞、豬大腸,
滷水醃得入味 頗有水準。
♡ 香煎花龍蝦 🦞♡

每隻龍蝦都好大隻
屋企人都覺得好爽口彈牙
而且煎得好香。
♡ 白胡椒爆炒南非鮑魚 ♡

平時比較少食炒鮑魚,
試咗之後真係一試難忘。
白胡椒同鮑魚真係好夾
而且更加令食到鮑魚嘅鮮味。
♡ 古法八寶鴨 ♡

屋企人真係比較鍾意食蝦
每一次都會食呢個菜
鹹蛋黃佈滿蝦身
真係好邪惡🤣
我哋好快就清晒碟。
♡ 砂鍋大魚頭豆腐湯 ♡

老人家最鍾意就係飲魚頭湯
呢個湯好清甜 啱晒一家大細飲
♡ 蒜蓉粉絲蒸蟶子皇 ♡

一上枱個個都哇一聲
隻隻都好肥大 果然係蟶子皇
真材實料,蒜蓉好入味
連埋底嘅粉絲一齊食真係最正😆
♡ 紫薯布丁 🍮♡

布丁嫩滑爽口
每食一啖 紫薯嘅味道都起口中四溢
加上質感幼滑 個個都讚不絕口。
❥ 呢個質素,人均都係五百幾真係好抵😆最緊要係老人家食得滿意 大人細路都食得開心😛😋 下次都要再黎!
#
⇢店鋪資料:
御膳 (觀塘)
觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈12樓F室
#

#hkig #hk #hkfoodie #hkgirl #foodie #hkfood #foodstagram #foodblogger #foodgasm #香港美食 #香港好去處 #香港小店 #相機食先 #手機食先#拍拖好去處

• 蒜蓉粉絲蒸蟶子
  • 白胡椒爆炒南非鮑魚