2020-12-07 16 瀏覽
今日同朋友去左灣仔一條內街汕頭街盡頭既西式餐廳「Manson Lot」食晚飯,開放既門面格調好有氣氛,成間店舖好有feel。一入去裝修得體,枱與枱之間空間感都足夠,令人坐得好舒服。餐廳日頭主要係賣Coffee同輕食,夜晚就有各式各樣既主菜,有All day breakfast、Crepe 、Burger、Risotto、Spaghetti等等。飲品選擇都好多,有Craft Beer、Wine、Cocktail、Tea等等。Red Wine $88 、White Wine $88見個朋友未到我地叫杯酒飲住先,我order左白酒,白酒飲落白醇仲略帶一點甜味,啖啖回甘。Fried Chicken Nuggets $58炸雞粒細細粒Size好適合用黎送酒,雞粒肉質鮮嫩,炸得幾甘香。Fried Fish Fillet $58炸魚柳份量多又大大件,肉質有魚肉鮮甜味,但略嫌炸得有少少乾。Avocado Deluxe Crepe $93牛油果同煙三文魚既薄餅,牛油果大大舊又好結實好味道,煙三文魚都有魚油味,配埋有生菜既西式薄餅一齊食好夾。Penne Carbonara Pasta $88卡邦尼長通粉好

Red Wine $88 、White Wine $88

Fried  fish  fillet

Avocado Deluxe Crepe $93
Avocado  deluxe  crepe

Penne Carbonara Pasta $88
卡邦尼長通粉好重芝士同奶油味,加上香口既煙肉同蘑菇絲,長通粉韌度比較硬身,令人不禁不停放入口。
Penne  carbonara  pasta

Grilled Rib Steak with potato chips $238
牛扒叫左五成熟,但切開無乜紅色,略嫌有少少overcooked。但食落都仲食到重重肉汁同牛味,肉質不錯,加上燒汁更加可口。薯條炸到金黃,入口香脆。
Grilled  rib  steak  with  potato  chips
2020-12-01
White  wine