2022-10-10 34 瀏覽
平時食開米線🍜多,今次想食返啲麻甩野就揀左間平民串燒店試試,店舖裝修簡單,坐得都算鬆動,而且串燒選擇多,我地點左幾款食開心下😝💫鹽燒牛舌🐮滿滿七味粉烤得香口,牛舌厚身外脆內軟口感一流,一串有3大塊過足口癮💫鹽燒雞軟骨 + 川燒雞腎🐔一份有2串架,2人份量剛好,味道適中加上惹味孜然粉,香脆又有嚼勁,美中不足雞腎偏硬身少少🤏💫鹽燒虎蝦🦐虎蝦多大隻啖啖肉,調味粉不多都鮮甜好味💫鹽燒脆雞皮脆雞皮脆卜卜好似食緊薯片咁,一咬落去會帶少少雞油香肉汁,而且一份有2串都幾抵食。💫新疆烤羊肉串羊肉不酥配上孜然粉烤得惹味香口,外面有一點焦香內嫩肉質鮮嫩,確係招牌串👍🏿☺️💫全條烤魷魚🦑魷魚烤得好香,面有滿滿的七味粉,加上檸檬汁中和一下,爽口彈牙💫臭臭粉🍜本身好奇想試下原來都係米線,不過味道比較重口味,全碗有好多筍、脆脆、木耳絲同榨菜,幾有口感。🤪

💫鹽燒牛舌🐮

💫鹽燒雞軟骨 + 川燒雞腎🐔

鹽燒雞軟骨+川燒雞腎
極上鹽燒牛舌

💫鹽燒虎蝦🦐
虎蝦多大隻啖啖肉,調味粉不多都鮮甜好味

💫鹽燒脆雞皮

💫新疆烤羊肉串