隱世九龍灣咖啡室☕️有多款新穎咖啡選擇🤎今日介紹呢一間餐廳位於企業廣場,喺正MegaBox /零碳天地對面🌱地點都幾方便,不過就比較少人流,係一間隱世高質嘅Cafe🤎Dinner set Menu慢煮烤雞配霹靂葡汁配雜錦沙律 $108烤雞有半隻🐣,外皮燒得香脆,食落有肉汁,而且調味適中。霹靂葡萄汁帶少少酸辣味, 十分開胃🥰份量夠女仔食,如果男仔食嘅話就要加多少少嘢啦🤣燉煮牛肋骨飯$108 (小編推薦)牛肋骨炆得非常軟䭃入味,入口即化,有非常濃嘅牛味,係一個幾高質嘅牛肋骨😘而配菜冬菇亦都非常厚肉,人稱冬菇精嘅我感到十分滿意🧡🧡整體調味偏鹹,送飯就剛剛好😁是日餐湯晚餐會配上是日餐湯,羅宋湯質素正常,幾多菜🥬🥕手工巴斯克芝士蛋糕🍰 $28CP值幾高幾一個蛋糕,食落芝士味香濃,而且非常軟滑,唔會太甜,不過幾有飽腹感😊天然蜂巢咖啡🍯 $48造型非常壯觀,玩味十足嘅一個咖啡🤎會有打咗奶泡嘅鮮奶,濃縮咖啡☕️,天然蜂巢🍯比你自己倒落去😘 所以你可以根據個人口味調配。小編覺得咖啡比較甘苦,所以到咗¾杯就夠啦💕而蜂蜜可以中和到咖啡嘅苦味🤎玫瑰普洱冷泡茶$38幾特別嘅一個配搭,不過普洱茶比較苦,所以小編留咗少
隱世九龍灣咖啡室☕️有多款新穎咖啡選擇🤎

Dinner set Menu
慢煮烤雞配霹靂葡汁配雜錦沙律 $108
慢煮烤雞配霹靂葡汁雜錦沙律

烤雞有半隻🐣,外皮燒得香脆,食落有肉汁,而且調味適中。

燉煮牛肋骨飯$108 (小編推薦)
燉煮牛肋骨飯

整體調味偏鹹,送飯就剛剛好😁

是日餐湯
晚餐會配上是日餐湯,羅宋湯質素正常,幾多菜🥬🥕

手工巴斯克芝士蛋糕🍰 $28
手工巴斯克芝士蛋糕

天然蜂巢咖啡🍯 $48
天然蜂巢咖啡

而蜂蜜可以中和到咖啡嘅苦味🤎

玫瑰普洱冷泡茶$38
玫瑰普洱冷泡茶

幾特別嘅一個配搭,不過普洱茶比較苦,所以小編留咗少少上一杯咖啡嘅蜂蜜到落去呢杯茶度😂加埋就啱啱好啦🧡感覺幾清新,配埋蛋糕一齊食可以解到芝士嘅油膩感🧀

環境方面,星期五夜晚嚟食人流唔算好多,餐廳裝修設計幾有氣氛,係一間有格調,舒適嘅咖啡室。

總括而言,餐廳嘅咖啡質素幾高,而且有好多款特別嘅咖啡☕️小編都好想試,例如Tiramisu咖啡,檸檬有汽咖啡,焦糖燉蛋咖啡等等。呢間隱世咖啡室,食物質素幾好,環境幽靜所以都值得一試💕

人均消費: $100至$200

Coti the Bistro
九龍灣常悅道9號企業廣場1期1樓4號舖

#COTI #COFFEETIME #西式餐廳 #新蒲崗 #九龍灣 #咖啡 #必食之選)"

2021-05-28
慢煮烤雞配霹靂葡汁雜錦沙律
燉煮牛肋骨飯
手工巴斯克芝士蛋糕
天然蜂巢咖啡
玫瑰普洱冷泡茶
  • 慢煮烤雞配霹靂葡汁、雜錦沙律
  • 羅宋湯