2019-06-20 170 瀏覽
以前係附近讀書既時候, 仲未搬鋪既時新就係我既飯堂, lunch time既最愛! 不過畢左業之後幾乎都無黎食過lu, 今日去開黃埔就特登黎食搵番回憶既味道~而家裝修靚左, 係人都認到哩個sharp醒既門面樣樣都想食於是就叫左二人套餐, 乜都有唔洗諗~ 有2個餐湯, 2隻雞全翼(可以揀炸or滷水), 炸薯條拼雞粒, 漢堡芝士包同埋漢堡蛋包各一個,  2杯餐飲同埋甜品~漢堡芝士包同漢堡蛋包依種面頭鋪滿芝麻既港式漢堡包, 真係令人好懷念呀~個包熱熱的, 雖然流量高但係鋪頭都唔會整定而係新鮮即做, 漢堡肉又唔柴皮,  仲有佢自家製既時新醬, 好好味而且落得一D都唔孤寒!! 我地仲揀埋依個醬黎點個脆雞粒食, 正呀絕對唔遜色於大型連鎖店, 如果唔係點樣係依度站住陣腳咁多年呢! 炸薯條食漢堡唔係唔配薯條呀麻? 傳統港式粗切波浪紋薯條, 薯味重之餘食到薯仔蓉口感, 係依種薯條先食得到炸雞全翼老老實實, 由以前到而家無論雞脾定雞翼我都未食過滷水, 每次都一定要食炸既! 依度新鮮即炸實在太香口~係我食完隻雞全翼之後見到隔離枱個小妹妹揸住大大隻炸雞脾食, 都有D想搶左佢隻雞脾既衝動最尾甜品我地揀左甜筒,
而家裝修靚左, 係人都認到哩個sharp醒既門面

漢堡芝士包同漢堡蛋包
漢堡芝士包

漢堡蛋包

炸雞全翼

最尾甜品我地揀左甜筒, 食飽飽坐係度慢慢食埋佢又得, 我就拎左之後賣埋單一路行一路食,  好似番番讀書時代咁, 簡單又開心~
而家大家熟悉既過江龍漢堡店係好食但係價錢都唔平,  閒閒地都$70~$100個, 有時食下依D陀地漢堡, 好味得黎價錢相宜而且當中既港式情懷真係係依D食店先會搵到!
2019-06-08
漢堡芝士包