2017-09-25 161 瀏覽
朋友推介阿麥廚房, 但未試過想去看看環境才決定, 結果6:30p.m. walk in雖然大部份座位仍是空的, 但原來已經full booking! 過了一星期決定再試試, 致電又是full booking, 到第三次, 一早致電book位, 終於試到啦!套餐包括前菜、餐湯、主菜及飲品。鵝肝及黑松露一向是我的至愛, 平日到其他餐廳, 法國鵝肝散叫一般要$128, 這裡的前菜加$58便有法國鵝肝, 很吸引的價錢, 一定要試試! 見到有黑松露湯(+$)及主菜, 一於兩樣都要! 餐廳內有很多人選了德國燒豬手, 見到勁大碟, 怕吃不完及太熱氣, 但最後也決定試試。前菜選了田園雜菜沙律配陳年醋汁,新鮮開胃; 香煎法國鵝肝配焦糖酒醋藍莓質素不錯, 但原來只得半件鵝肝, 怪不得只加$58! 黑松露菌忌廉湯有水準, 南瓜湯也很好味; 帶子黑松露野菌意大利飯的飯剛熟透, 有驚喜, 但份量似乎少了點, 對比德國式燒豬手的超大碟, 似乎不合比例! 燒豬手配薯條, 熱氣到極點, 但確實好味, 最後也全部吃完!整體來說, 這一餐飯的味道不錯, 是一間值得推介的餐廳。

整體來說, 這一餐飯的味道不錯, 是一間值得推介的餐廳。
帶子黑松露野菌意大利飯
德國式燒咸豬手