2021-06-20 238 瀏覽
一開始係俾佢日本嘅店面吸引住,好似同旁邊嘅店格格不入。不過一入到去,就好似去左日本咁🇯🇵裝修以白色同木系為主,感覺好乾淨。店舖坐位不多,只有16個位,正正因為店舖小,有一種溫暖既感覺。因為係open kitchen既關係,廚師煮和牛吐司果陣好香,所以十分期待🥰睇餐牌發現會有焦糖洋蔥,我以為會咬落去會脆卜卜,點知原本係煮到軟林林,如果係脆的話可以口感會特別啲,多啲層次☺️不過和牛都好香牛味,同下面塊芝士吐司好夾😋而雜莓pancake就係我覺得最出色既一道菜,因為佢pancake雖然甜,但唔係死甜果種,係恰到好處。👍🏻因為同行有嬰幼兒,以上兩種食物都唔太適合俾佢食,所以我哋就叫咗一個麵包籃,味道不過不失,上菜時都溫熱,不過價錢就有啲貴。最後,飲品方面我叫咗柚子味sparkling juice,出面好似好少見到有汽既果汁,幾特別。而且佢係一支裝,飲唔晒可以一邊行街一邊飲。😚
極黑和牛吐司
雜莓pancake