2020-12-31 1915 瀏覽
寫返上月生日揀左係迪士尼住一晚,入住主題樂園酒店感覺似去左旅行,好喜歡香港迪士尼酒店的歐陸色情懷,充滿住童話故事既感覺,十分興奮。每次在樂園玩,晚上必定到翠樂庭餐廳食自助餐,因疫情關係餐廳已經暫停自助餐供應。初次選擇華特餐廳享用我的生日晚餐。餐廳職員好有禮帶我們入座,派了水及紙巾套(用作裝口罩用途),環境感覺非常好,職員更安排了我們坐近聖誕樹旁的位置,點了兩個套餐: 牛油軟包有好多款,牛油上有海鹽,好特別!頭盤:凱撒沙津配雞胸肉 其實食雞胸好怕肉難嚼,但呢度雞胸好滑,好夠味,完全似食緊火雞肉咁。蔬菜很新鮮,烤芝士一塊塊,好好味脆卜竹的沙律。龍蝦湯😍本身已經超愛龍蝦🦞湯,難以形容既味道,真係正😋上主菜啦~ 美國肉眼牛扒配黑椒汁及忌廉焗薯😋肉質好juicy,口感一流必點👍🏻燒羊排 ($488) 配黑椒汁及馬鈴薯泥能將羊架煮到咁好味,呢度既羊架一定要試,煮羊架熟度要掌握得好,功夫真係唔少得,羊架厚肉仲以為會好tough,點知食落口感好滑,好味到呢。最後老公一早安排呢款米奇頭既Tiramisu cake,幾位職員拎住個cake,一邊唱生日歌走近我,雖然無迪士尼人物一齊慶祝,但呢間餐廳給我很舒適

牛油軟包有好多款,牛油上有海鹽,好特別!

餐包

頭盤:凱撒沙津配雞胸肉
蔬菜很新鮮,烤芝士一塊塊,好好味脆卜竹的沙律。
凱撒沙津配雞胸肉

龍蝦湯😍本身已經超愛龍蝦🦞湯,難以形容既味道,真係正😋
龍蝦湯:

上主菜啦~
美國肉眼牛扒配黑椒汁及忌廉焗薯

😋肉質好juicy,口感一流

必點👍🏻燒羊排 ($488) 配黑椒汁及馬鈴薯泥

忌廉焗薯& 馬鈴薯泥

最後老公一早安排呢款米奇頭既Tiramisu cake,幾位職員拎住個cake,一邊唱生日歌走近我,雖然無迪士尼人物一齊慶祝,但呢間餐廳給我很舒適,開心,好有驚喜,食物質素很好,職員時不時會行埋黎問我地覺得D野食點? 感覺實在太捧!!!

Birthday  cake

燒羊排 配黑椒汁