2020-07-30 270 瀏覽
由於疫情關係,連生日飯都延遲。我們一行2人,因怕晚飯後食甜品會多人或限時,所以就掉番轉先食甜品後食晚飯。這店係朋友上網揾特別甜品。我們分別叫了:小糖鈕特選拼盤,這個order時係由㕑師發牌出5款甜品,甜品會在餐牌內出現,由於第一次幫襯,所以就選這個拼盤、可以試到多些款色;拼盤分別:富士蘋果撻 - 這個好味😋有幾種層次,最上面係烤過spple絲,中間有雪糕,最底有apple肉👍🏻;冰鎮玫瑰荔枝燉蛋- 這個最上的玫瑰花係焗翠左,但荔枝就唔係好濃,而口質唔似食蛋而係似食mousse但特別;黑松露+白朱古力(小糖鈕森林)-這個好重黑松露味,口感似食緊馬架龍,特別;冰綠茶70%朱古力- 這個唔係好覺食緊綠茶味,反而唔知點解食到少少紫菜味🧐;香茅、鹹檸檬、蜜餞糖薑 - 這個都有几多口味集一身,幾特別;另外再order 柚輪- 拿破崙做個圈,柚子味嘅雪葩再加埋啲西柚伴碟這款不單埋相吸引,連味道都好好味😋整體而言:環境ok,食物方便都ok,賣相吸引,服務ok,一試無妨😊**最後提一提仲有discount👍🏻
由於疫情關係,連生日飯都延遲。我們一行2人,因怕晚飯後食甜品會多人或限時,所以就掉番轉先食甜品後食晚飯。這店係朋友上網揾特別甜品。我們分別叫了:小糖鈕特選拼盤,這個order時係由㕑師發牌出5款甜品甜品會在餐牌內出現,由於第一次幫襯,所以就選這個拼盤、可以試到多些款色;拼盤分別:富士蘋果撻 - 這個好味😋有幾種層次,最上面係烤過spple絲,中間有雪糕,最底有apple肉👍🏻;冰鎮玫瑰荔枝燉蛋- 這個最上的玫瑰花係焗翠左,但荔枝就唔係好濃,而口質唔似食蛋而係似食mousse但特別;黑松露+白朱古力(小糖鈕森林)-這個好重黑松露味,口感似食緊馬架龍,特別;冰綠茶70%朱古力- 這個唔係好覺食緊綠茶味,反而唔知點解食到少少紫菜味🧐;香茅、鹹檸檬、蜜餞糖薑 - 這個都有几多口味集一身,幾特別;另外再order 柚輪- 拿破崙做個圈,柚子味嘅雪葩再加埋啲西柚伴碟這款不單埋相吸引,連味道都好好味😋整體而言:環境ok,食物方便都ok,賣相吸引,服務ok,一試無妨😊**最後提一提仲有discount👍🏻
小糖鈕特選拼盤
柚輪