2023-05-22 529 瀏覽
開心果控注意‼️|📍珍多美♡意大利開心果布甸♡|💰$26麵包皮偏韌但麵包肉食落仍舊軟熟,開心果布甸漿份量超多💚明明開心果成本高但布甸漿嘅份量居然仲俾其他麵包店多🤩真係超驚喜!第一啖食個布甸嘅時候會食到蛋同奶味比較重,不過食多幾啖個開心果味就變得越嚟越突出🥳而且口感偏向杰身滑口💓係我私心鐘意嘅口感💚仲要有開心果碎作為點綴,連打卡都特別靚❤️‍🔥而且值得讚嘅係布丁漿份量多、而且唔會過甜,成個食哂都唔會涸喉💚♡意大利開心果慕斯♡|💰$28🥹呢個開心果慕斯好重味,食得出係真材實料💚仲要cp值極高,絕對唔係好似東海堂咁三百幾蚊賣舊垃圾俾客😤除咗開心果味濃郁抵讚之外,蛋糕由原味cream、開心果慕斯、海綿蛋糕、朱古力味嘅脆脆(呢個唔太肯定,因為開心果味太濃😂)同埋底層嘅餅乾組成,層次超豐富🫶🏻估唔到$28仲可以買到呢啲心思之作💚不過亦因為開心果味比較濃郁,所以都會比較甜腬🥹如果可以沖杯熱茶邊飲邊食就完美了💚🧏🏻‍♀️總結一下:呢間麵包店嘅開心果產品真心值得一試,始終價錢平味道好🫶🏻真係好少見到開心果產品咁平🥹而且店員姐姐都好nice👍🏻同埋如果想即買即食嘅話同店員姐姐講聲就會提供埋餐具🫶🏻❤️‍🔥有興趣睇
開心果控注意‼️|📍珍多美

♡意大利開心果布甸♡|💰$26

♡意大利開心果慕斯♡|💰$28

❤️‍🔥有興趣睇更多食評可以follow ig : fatting_eateateat❤️‍🔥