2022-10-06 2252 瀏覽
同啲朋友喺尖沙咀行,想飲吓嘢傾吓計,入咗去一間德國餐廳,諗住飲下啤酒,食下豬手。點知我哋眼闊肚窄,叫咗成八碟菜,飽住咁走。Roast Pork Knuckle 4/5皮脆肉嫩,外皮燒得特別香脆,橙黃色嘅外皮配上豬肉呈現鮮紅色,又唔會太乾,每一啖都係肉。上菜之前仲細心幫我哋切開分離肉骨。Sausage Platter 4/5香腸派對有五種唔同嘅腸,粗身嘅香腸有肉汁慢慢流出來,火候啱啱好唔會太乾,加上炸得香脆嘅薯角,大家都食得好滿足。Seafood Jambalaya 4.5/5似西班牙海鮮飯,偏向炒飯底,有香料同辣椒粉嘅味道,加上又爽口彈牙嘅魷魚,新鮮嘅青口,大隻威猛嘅海蝦,外香脆內濕潤嘅三文魚,我個人鍾意食呢個。Seafood Chowder 4.5/5依個海鮮湯真係好出色,第一啖有好重嘅鮮奶油香味,入邊仲有唔同嘅海鮮,例如係蝦仁熟蠔魚柳,咁多種海鮮嘅鮮味都入晒落碗湯度。Dennete Smoked Salmon 4/5除咗有煙三文魚仲有pizza一般有嘅辣肉腸,仲有超多嘅洋蔥底,個人覺得太多洋蔥影響個口感同味道。但係成個Pizza都焗得夠香夠好味。MUSSEL 1/5呢個聲稱係神秘餐

Roast Pork Knuckle 4/5

Seafood Chowder

Dennete Smoked Salmon 4/5

Dennete

MUSSEL 1/5

呢個聲稱係神秘餐單,我哋期待咗咁耐,竟然每一隻青口都係唔新鮮,仲有好大浸嘅腥味,超失望。可能佢哋入貨都估唔到。

MUSSEL

Cocktail:
Frozen Margarita 4/5
Frozen Margarita

Tom Yum Kung 2/5

地點:

美麗華商場3樓,方便,隔離又有諾士佛台。

環境:

見到有個台,會唔會有啲時候邀請歌手唱歌跳舞?入邊張枱都夠大,大家都坐得好舒服,唔會太迫。我見坐出邊都好chill,同朋友傾吓計飲吓嘢就好開心㗎啦。

價錢:

因為我哋眼闊肚窄,叫得太多嘢,每個人$400,但係性價比嚟講都幾好,因為佢哋話做咗啲優惠俾我地,例如係$540有10杯酒,理論上係要啤酒,但係做埋Cocktail俾我哋。

服務:

佢哋都好服務周到,會主動serve我哋,例如係幫我哋裝海鮮湯,幫我哋切豬手,甚至乎唔會一次過上菜上太多,見我哋食到差唔多先至上嗰啲主菜俾我地。
Roast Pork Knuckle
Sausage Platter