2021-12-22 380 瀏覽
建議你睇哂地點並非旺區,但平日2點鐘去仍然要等20分鐘,可想而知幾受歡迎⏱其實今日純粹有其他事處理,嚟到長沙灣荔枝角,醒起to-eat-list有呢間餃子舖,就決定食服務態度⁉️**食完感受完,再上OR睇負評,原來都有講關於服務態度問題😐開頭仲以為自己單一事件**😮排隊無人理你,自助式寫名上輪候名單紙,對上一間食過用呢種形式嘅係冠軍咖啡店accro coffee入內->坐底->點餐,整個流程,店員態度確實麻麻💭,語氣上都帶點晦氣,香港地唔休做+忙,就一定係咁😐?食完感覺此店明顯被過分吹奏👉🏻食物質素普通,煎餃比湯餃好食,餃子皮偏向似雲呑皮嗰種薄皮,雖然滑但唔係我杯茶,呢個好個人口味,無話啱定錯👉🏻菜脯幾有口感👍🏻唔會切到碎哂,辣度幾強💰價錢就合理嘅🆗🪑坐得比較逼總結一試無妨,但唔值得排隊食湯餃雙拼($42)🔹雞湯 - 唔想食蕃茄湯,就只得呢個淡而無味嘅雞湯底,都幾無誠意,湯底其實應該要係重視,好重要,出面好多舖都會標榜用豬骨湯/老火湯🔹粟米芝士雞肉餃 - 雞肉本身已經淡,咬開係就係見到芝士醬,可惜用上嘅芝士毫無芝士香氣,似忌廉多啲。粟米🌽有種熟悉嘅味道,諗左一下,原來就係
建議你睇哂

服務態度⁉️

食完感覺此店明顯被過分吹奏
👉🏻菜脯幾有口感👍🏻唔會切到碎哂,辣度幾強
💰價錢就合理嘅🆗
🪑坐得比較逼
總結一試無妨,但唔值得排隊食

湯餃雙拼($42)
🔹粟米芝士雞肉餃 - 雞肉本身已經淡,咬開係就係見到芝士醬,可惜用上嘅芝士毫無芝士香氣,似忌廉多啲。粟米🌽有種熟悉嘅味道,諗左一下,原來就係地捫粟米味😂竟然唔用鮮粟米粒…大扣分啦👎🏻
🔹香葉豆角豬肉餃 - ✅呢個好食,配搭又特別,豆角碎好爽口,不過都淡口味左啲

煎餃雙拼($46)
🔸京葱羊肉餃 - 💯呢個就真係好食!好夠羊羶味❗️羊肉就係要咁,香濃油脂保留肉汁🤤
🔸韭菜豬肉餃 - 金黃色外皮係煎得幾好,又唔會硬到有種炸餃嘅感覺,韭菜香唔係食過最濃,不過個人口味唔需要太重味,所以呢個OK

🚫醉雞($48) - 唔ok❌花雕酒味好弱好淡☹️仲要唔知點解啲雞浸到好甜,可能係款酒唔夠上乘⁉️完全唔合