我哋今日就嚟到名叫《極之拉麵》嘅日本拉麵專門店。的確係好有藝術感嘅一間店,以簡單但有質感嘅木製裝潢作主調🌸同朋友一入到店,就已經感受到飄香嘅湯底味道,秒速Order極之真牡蠣醬油拉麵,特選搭配如新鮮溏心蛋🥚,半殼醬漬鮑魚🇯🇵,牡蠣和慢煮叉燒✨充滿飽滿和甘香嘅料,制造出極致豐富嘅口感👍湯底係所有餐點嘅靈魂,採用真實蠔湯慢煮熬製,香味四溢。當然,係拉麵秘密武器 - 自家製蠔醬,令整碗拉麵更添鮮味。個湯底飲落去美味得幾乎讓我忘記我仲身處香港!🍲另外,當然係要講緊我哋食咗D炸雞皮餃子,外皮炸得脆脆地,矜貴嘅金黃色調,食落口吱吱之聲激起食慾🔥內裏嘅雞肉餡又香又滑,滋味濃郁,食完一口怎知開心到爆棚!😍個廚師由揀選食材, 到入口嘅味道,以至每一頓料理嘅呈現,都係充滿藝術嘅細心步驟。而我呢度感受到了佢嘅幾位喺serve 拉麵真味嘅決心💗⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️你一定要試吓《極之拉麵》呢個價格公道又美味嘅日本料理體驗,相信佢哋每一款口味你都一定會愛上,佢哋嘅鮮美湯底係任何口味都令人回味無窮,不得不提,大廚手握拉麵嘅技巧,真係讓我十分驚嘅咋🌟🌟🌟🌟🌟!😋