餐廳: 賓墟餐廳
資訊:

今日放工咁啱經過長沙灣嘅幸福商場,諗住快快手入去食個午餐醫肚,🤣點知好有驚喜!可能近街坊商場,服務員態度對大家都好好,雖然我唔熟佢地但都見佢地同街坊都好好傾。真係好想讚讚廚師👨🏻‍🍳,一個幸福商場都可以卧虎藏龍!🥩香煎美國西冷牛扒($65)本身食得茶餐廳,特別係港式傳統既都唔會預料牛排用上咩質素,普通既用上高級小小嘅肉已經係喜出望外。但呢到比你嘅肉絕對唔只好上一級咁簡單,西冷得嚟又近牛柳嘅位,再加上廚師煎嘅功夫完全對得起此上好肉質。平時食茶餐廳真係好難用到個嫩字黎形容,又香又嫩真係非常難得!🍝鐵板黑椒牛柳炒意粉($64) 食完牛扒我對呢間餐廳要求都提升左唔小,茶餐廳我一般唔會用意粉軟硬度走去評意粉,但香港真係好難係茶餐廳有既要求。而牛柳用上相同嘅肉源,令佢本身肉味肉質都有上好嘅保障,讚過就唔再講。另外,要讚嘅係廚師用咗黑椒,三色椒嘅配料令一碟茶餐廳炒意粉更香更有鑊氣!斑籣玉露特飲(原價$26,跟餐$8) 唔會好甜,而且帶有淡淡嘅斑籣同椰奶香,非常解渴!芒果鳳仙特飲(原價$26,跟餐$8)芒果同菠蘿好夾,味道有啲似經典嘅雪條,回憶返晒嚟!

🥩香煎美國西冷牛扒($65)

🍝鐵板黑椒牛柳炒意粉($64)

斑籣玉露特飲(原價$26,跟餐$8)
唔會好甜,而且帶有淡淡嘅斑籣同椰奶香,非常解渴!

芒果鳳仙特飲(原價$26,跟餐$8)
芒果同菠蘿好夾,味道有啲似經典嘅雪條,回憶返晒嚟!
2023-11-05
  • 香煎美國西冷牛扒