2023-02-20 82 瀏覽
招牌酸菜魚酸菜魚近年深受我哋喜愛,我家住附近,就要來八月茶室食他們的酸菜魚鍋,食過第一次之後,就一直都好中意食,今次黎到當然唔例外!湯頭酸辣香濃,魚片滑溜,沒有腥味,相當開胃!湯內有份量十足的萵筍,萵筍口感爽口,令魚鍋更有層次,加上適量酸菜,仲有芝麻香味,惹味非常!水晶粉既彈牙又充滿酸辣香味,一流 !紅燒豆腐斑腩每一件頭腐也大大件,豆腐煎到呈現漂亮的金黃色,外脆內嫩滑,醬汁的吸收在豆腐,十分入味。這是我最喜歡班腩,魚味濃厚,而且有豐富的骨膠原,正重慶雞煲出面餐廳不是容易食到好味雞煲,而這裏的是非常出名,所以就點了一份重𪊴雞煲,一上桌時,整個大鍋充滿着蒜頭,紅紅辣椒,心想一定是十分惹味,嚐一口已經濃味強勁。這份雞煲的份量十足,雞件經炒過肉質仍保持鮮嫩。
招牌酸菜魚

紅燒豆腐斑腩