2022-02-13 99 瀏覽
早前同朋友黎長沙灣蘇山雞飯食lunch,估唔到咁好食,一定會再幫襯🤣😍我同朋友叫左2個lunch set 同 2款小食,咁小食跟餐叫會平D!!我同朋友都係揀左熱檸檬薏米水,唔洗額外加錢🤣 餐廳係用QR code落單,好方便同埋上菜都好快👍🏻👍🏻🔹招牌海南雞飯 $68油飯好香!!同平埋黃色油飯好唔同,呢個食到少少焦香飯焦香味😋雞雜冬瓜湯好大碗,入面都好足料好多冬瓜同雞腎,湯好清爽👍🏻海南雞雞肉唔係話好嫩滑個款,但係雞皮係爽口彈牙,好驚喜🤩🔹新加坡白胡椒排骨茶配白飯+油條 $65油條好脆,浸落湯度同豆卜一樣吸曬湯汁👍🏻👍🏻排骨茶飲到胡椒味外,仲會飲到淡淡當歸味😋排骨煲到好淋,D肉好易咬但又唔會煮到太老好嚡,沾埋甜醬油膏好食!🔹鮮油咖央多士 $18好邪惡!!鮮油有厚度😂咖央醬落左好多,好甜😂一口落去多士,牛油開始溶連埋D醬,好食但邪惡😭😭食一件就夠啦🙈🔹麻辣玻璃魷魚通菜 $28真係麻同辣,唔會只有辣冇麻,醬汁既辣係可以接受唔會過辣,但食食下就會開始麻👍🏻👍🏻玻璃魷魚係彈牙咬得開👍🏻👍🏻

🔹招牌海南雞飯 $68
海南雞雞肉唔係話好嫩滑個款,但係雞皮係爽口彈牙,好驚喜🤩
招牌海南雞飯

🔹新加坡白胡椒排骨茶配白飯+油條 $65