2023-08-22 169 瀏覽
好朋友生日,知道佢鍾意食蠔又鍾意食日本菜就帶佢黎呢間好有日本居酒屋風味既餐廳慶生☺️staff好有禮貌,好nice我地被安排坐bar枱,眼前整齊地擺放住新鮮食材,可以欣賞廚師細心咁準備食物,又可以望到玻璃窗外由黃昏變既晚霞既夜景章魚燒上加咗明太子章,每粒都真材實料,唔會太粉感,食得出章魚既咬口,我地最後連碟內既玉子都全部完食🥰全餐飯最期待就係鐵盒蒸日本生蠔蒸之前師傅會比我地睇生蠔既size,確保食客滿意先拎去蒸,生蠔烹調至剛好肥美飽滿,嫩滑多汁,充滿住淡淡既海水味同蠔鮮味,食完呢個煮飯真係翻唔到轉頭😍😍由於見到季節限定既炸物就一於試下呢個夏野菜同鰻~~鍾意食茄子既朋友千奇唔好錯過佢係茄子盆形式上,炸得剛好夠熱又香!!餐廳以串物為名,咁緊係要試下佢地既炸串!果然名不虛傳,分別再點咗和牛串、芝士三文魚同鰻魚好有驚喜!!超級酥脆,炸粉薄薄一層,炸後和牛香氣更出眾!推薦大家都要點牛肉😍😍由於之前旅行去福岡食過牛內臟鍋,一直都掛住當時既味道見到餐廳有得點牛腸鍋就二話不說即點!湯頭濃郁又香甜,忍唔住飲左幾碗湯🤣🤣牛腸剪至小段易入口,配上大量芽菜韮菜蕃茄,邊飲湯邊食牛腸,完全唔覺膩不過牛腸鍋既份量真係
好朋友生日,知道佢鍾意食蠔又鍾意食日本菜

全餐飯最期待就係鐵盒蒸日本生蠔

由於見到季節限定既炸物
就一於試下呢個夏野菜同鰻~~鍾意食茄子既朋友千奇唔好錯過
佢係茄子盆形式上,炸得剛好夠熱又香!!
餐廳以串物為名,咁緊係要試下佢地既炸串!
果然名不虛傳,分別再點咗和牛串、芝士三文魚同鰻魚

由於之前旅行去福岡食過牛內臟鍋,一直都掛住當時既味道
見到餐廳有得點牛腸鍋就二話不說即點!
湯頭濃郁又香甜,忍唔住飲左幾碗湯🤣🤣
不過牛腸鍋既份量真係好多!建議下次起碼3-4個朋友先食一鍋,因為食完呢鍋我同朋友個胃都再無空間食甜品啦😂😂🤣

值得一提係!餐廳有好多款口味既kirin beer!!!
超愛frozen beer上既雪泡!!點咗melon, rose,同埋grapefruit口味~兩個人飲左三大杯😍😍rose甜而不膩、清香撲鼻, grapefriut 開胃清新!

下次會再搵多幾個朋友黎呢間高質居酒屋再啤啤佢!食蒸生蠔!😎

章魚燒