早前因為Lulu豬聖誕pop up store,相信有唔少人都去咗The Forest HK朝聖😛 排完長長既人龍俾錢之後,唔知你又有無去到2樓嘅呢間餐廳度食嘢呢?🤤《主食》▫️金華火腿花雕雞湯湯麵(HKD $88)湯底望落好似好清,但其實花雕味頗濃郁,而且係金華火腿既加持下,令湯底帶有陣陣鮮味,刀削麵放咗落湯面度浸住之後,面邊會比較柔軟,但係面中間會保持一定嘅硬度😌▪️秘醬撈黑毛豬紅蔥醬油拌麵(HKD $198)睇咗我account一段時間的話都會留意到我好鍾意食硬麵,而且對麵質就真係有好高嘅要求🙈 所以趁住叫拌麵,梗係要試吓佢地既刀削麵~ 黑毛豬煮得好入味,而且肉質好軟腍腍🐽 相對之下,更喜歡蔥油拌刀削麵嘅質感🤪《小食》▫️炸地瓜條(HKD $22)呢款炸物真係一定要叫!入口甜絲絲,咬開酥脆嘅外皮之後,裏面就係口感非常軟Q既地瓜餡😍《飲品》▫️老媽黑糖珍珠鮮奶茶(HKD $20)黑糖珍珠奶茶梗係要杯熱㗎啦,熱飲先可以試清楚款茶底呀嘛🤪 珍珠煙靭,即使加咗黑糖去烹調,咬落都唔會太甜😘《甜品》▪️草莓檸檬愛玉凍(HKD $38)呢款愛玉果凍既主調係檸檬清新既味道,非常refreshing,絕對稱

《主食》

▫️金華火腿花雕雞湯湯麵(HKD $88)

▪️秘醬撈黑毛豬紅蔥醬油拌麵(HKD $198)

《小食》

▫️炸地瓜條(HKD $22)

《飲品》

▫️老媽黑糖珍珠鮮奶茶(HKD $20)

甜品

▪️草莓檸檬愛玉凍(HKD $38)
呢款愛玉果凍既主調係檸檬清新既味道,非常refreshing,絕對稱得上為一款食完非常解膩嘅甜品🍮

2023-12-12
  • 炸地瓜條