餐廳: 富山麵家
資訊:

2016-06-08 132 瀏覽
上星期去銅鑼灣拎信用卡禮品,排隊其間聽到前面個女仔約人去富山食拉麵,無聊gei我即刻OR一下~見到D食評同價位OK,又有少少肚餓,一於去試試~去到12點鬆d,應該岩岩開門無耐,無咩客唔駛等位,打開餐牌見到有沾麵食,平時我比較鍾意食湯麵,不過個日實在太熱,而且興左幾年未試過,既然比我預到就試下啦揀左魚介黑醬油沾麵($90)溏心蛋整得好靚,入味又軟熟,叉燒就普通啦~可能我唔慣凍食叉燒…lee度d拉麵比較粗身,所以特別彈牙同有咬口,我都算係一個麵控,但係lee幾年市面上gei公仔麵、米粉、米線、河粉質素真係越黎越差,一係就硬到索唔到湯汁,一係就越食越糊…所以我非常欣賞佢個拉麵,掛汁彈牙無”壓”味,見個湯黑蚊蚊以為會好咸,點知又唔會wor,同個拉麵prefect~到我食完走gei時候都見唔到頭先個女仔,之後再SEARCH OR先發現完來附近有間富士山拉麵~哈哈~唔知係聽錯呢? 不過總算錯有錯著~
~見到D食評同價位OK,又有少少肚餓,一於去試試~

~

聽錯呢?
不過總算錯有錯著~

魚介黑醬油沾麵
魚介黑醬油沾麵