2017-05-30 89 瀏覽
時代變遷,甜品唔再係傳統嘅豆腐花、西米露,而可以係一個個精緻嘅藝術品。呢間餐廳努力鑽研可以令人賞心悅目既甜品,令一眾喜愛影相嘅女士大滿足!某個星期六嘅下晏,我同啲姊妹一齊嚟放鬆食下午茶。餐廳環境擺滿畫同雲嘅佈置,令顧客頓感放鬆,可以悠然自得品嘗甜品,同朋友歡聚短刻。Tea set party唔似一般英式茶餐廳有三層高,用六角形雲石塊鋪成擺放甜品嘅碟,然後專心地將每樣甜品放於甜上,份量係唔足以食飽架當然,幸好每樣味道都豐富,加上外型搭夠,都唔錯既。Tea set party包兩杯野飲,我叫左Peach and passionfruit tea,我初頭喺到諗,做咩放支珍寶珠落杯茶到呢,朋友就同我講呢個係放茶包架,好有趣,哈哈!Namida日文嚟,即係眼淚咁解,又真係整左成滴眼淚嘅形態出嚟wo,視覺上都夠哂震撼啦!其實外圍係用糖膠製作,入面會有益力多冰同白玉可以食,都有好多唔同素材豐富成個甜品,唔只係個外型靚咁簡單!

某個星期六嘅下晏,我同啲姊妹一齊嚟放鬆食下午茶。

Tea set party

Namida