2017-06-11 172 瀏覽
話說之前跟朋友們在銅記吃韓菜,之後當然要吃點甜品去清清口腔,朋友經過見到這家新開的所以就試了, 其實名字我知道很久了在旺角甜品街蠻出名的, 不過不知道在銅記剛開啊, 就來試試吧!!店鋪幾清新乾淨明亮, 加上牆上的畫, 果然是年輕人之選!! 甜品款式多都令我們有選擇困難症啊!! 北海道牛乳綿綿冰($54)~~~幾大碗, 加上七彩的粒粒及那些椰果, 可以令唔太甜無咩味的綿綿冰生色不少, 綿綿冰入口即溶令人覺得好舒服, 清新的一款!!!芒果拿破崙 ($64)~~~顏色好靚, 加上芒果好大大粒, 拿破崙層次鮮明, 吃著芒果好甜, 加上不膩的cream, 酥皮都好脆及鬆, 好味其中一款!!紫薯窩夫 ($64)~~~這個就覺得乾同燶了少少, 雖然都脆口但好像過了, 不過個紫薯cream幾滑幾好味…….紫薯心太軟伴雪糕($66)~~~近來都係鍾意紫薯類, 平時食朱古力或綠茶心太軟多, 今次吃紫色系, 全個都係紫色好靚, 切開係流心的, 不過略覺得個流心色不太紫, 較深了, 但蠻好的係唔太甜, 加上較甜的雪糕及鬆的蛋糕, 混合吃不錯!!新店期間, 影一款食物up上fb或ig給店員看, 每人可以多一球雪

北海道牛乳綿綿冰
芒果拿破崙
紫薯心太軟伴雪糕
紫薯窩夫

新店期間, 影一款食物up上fb或ig給店員看, 每人可以多一球雪糕啊, 女人真係要每餐吃埋個甜品先叫做完滿啊!! 直到尋晚睇 “馬家開飯” 就見到介紹這店, 我地早過佢地食, 嘩哈哈!!
2017-05-18
$64 (宵夜)
北海道牛乳綿綿冰
芒果拿破崙