2019-07-29 76 瀏覽
Blue Monday 最好就係約好友出黎聚下chill 下 😎畢業之後大家公務繁忙,要一大班人再約出後食個飯都好難,但朋友係要見嫁,難得我們姊妹仨約到出黎食好西,梗係要嚴選一間啦😆姊妹們推介哩間頗有名氣既韓國菜🇰🇷,叫得dodam chicken 梗係要試一試哩到既炸雞啦 🍗。原來除左韓式炸雞,哩到仲有數十款烤雞等等。近排鹹蛋黃食物製品大熱,我地就揀左個打卡之選-黃金鹹蛋脆雞,另外再加左個海鮮煎餅同水冷麵,份量足夠3-4人食啦😋1) 黃金鹹蛋脆雞 (無骨全份)- 🐥皮脆肉嫩、每一件🐤都沾有鹹蛋黃醬,食到唔停口2)海鮮煎餅🍕- 我估應該有成個普通批咁大份,煎餅應該係以半煎炸形式整既,尤其係邊邊位香脆可口 ,用料充足不馬虎3)水冷麵- 食完咁多煎炸野要食番個水冷麵降下溫,解解膩,食左一口即刻透心涼❄️

1) 黃金鹹蛋脆雞 (無骨全份)
- 🐥皮脆肉嫩、每一件🐤都沾有鹹蛋黃醬,食到唔停口

2)海鮮煎餅🍕

3)水冷麵