2023-06-13 43 瀏覽
向來都好鍾意食omakase ,今次嚟到呢間位於銅鑼灣鬧市樓上嘅鮨悠。晚市有多個套餐可供選擇,我就揀咗$1180/位嘅套餐,其中包含咗、刺身三点、吞拿魚二重、和食、壽司六貫、海膽盛、赤鮑魚伴海膽壽司、湯物同埋甜品,非常之豐富!餐廳係開放式吧枱設計,座位舒適,師傅同食客好多交流,氣氛好和諧~全部店員服務態度都好好,令人賓至如歸。前菜三款清湯蟹羊羹口感清爽又鮮味,食用仙人掌配黑蜜,仙人掌真係第一次食咋!口感爽脆好似蓮霧咁樣,酸酸地點埋啲黑蜜中和一下,味道相當之特別~合桃小魚乾就好香口。深海池魚配酸汁好新鮮,切到薄薄地口感更佳。上面仲有紫蘇花,令口味更有層次。北寄貝赤貝尤其是係北寄貝刺身,鮮甜又爽脆,一啲腥味都冇呀!梭子魚面頭炙燒左,有少少焦香,上面再加上芝麻蔥花。拖羅兩食有煙燻蘿蔔苗櫻花蝦+大葉竹炭鹽兩款口味,兩款各有特色!夠晒肥美,入口即溶。壽司🍣愛侶魚北海道帆立貝金線鯛池魚喜之次野生銀鱈魚bb海膽壽司每一款都新鮮肥美,其中我最鍾意北海道馬糞海膽壽司,口味獨特!入口即溶又鮮甜!赤鮑魚伴海膽壽司,用料矜貴令人一試難忘~最後仲有麵豉湯同埋雪糕,真係超滿足呀~

前菜三款

深海池魚配酸汁

北寄貝赤貝
尤其是係北寄貝刺身,鮮甜又爽脆,一啲腥味都冇呀!

梭子魚面頭炙燒左,有少少焦香,上面再加上芝麻蔥花。

拖羅兩食

壽司🍣