2022-09-27 51 瀏覽
今日同朋友行銅鑼灣,行到附近又吾知食咩好。最後就去左食呢間馬泰。一入到去職員都好友善招呼我地。環境細細,但都有少少特別既佈置同擺設。餐牌上面都好多選擇,咩款式都有咁濟。有招牌喇沙,咖喱款式,泰式炒野,小食等等,價錢亦親民,吾會太貴。我地最後叫左一個前菜:青木瓜沙律,份量都吾少,青木瓜切到非常幼身,易入口,味道酸酸辣辣,超級醒胃!之後叫左一個軟殼蟹撈檬、一個冬陰公湯,再加二杯特飲。軟殼蟹撈檬做得冇想像中出色,軟殼蟹炸得吾夠香脆,是比較乾身的一種。不過勝在份量多。反而冬陰公湯就比想像中出色,非常足料。有蝦,蜆,雜菇菌同一些配料,聞落非常香濃,味道酸中帶少少辣,值得一試。特飲就普普通通,不過不失。下次再試其他款式!