餐廳: 香江花月 (利舞臺廣場)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳裡裡外外都散發著上世紀五、六十年代的氣息,使人有如時光倒流,回到當年花樣年華劇中,三四十年代老上海的環境,配合嶄新的建築設計,亦展現出中西合壁的現代摩登風格。🫶🏻係有如電影場景既餐廳中食特色既中式點心,真係別有一番風味🤌🏻☺️今次同家人一同來,叫左3款點心,1款主食去渡過一個悠閒的下午時間🍵點心三色混醬腸粉 ╴三色分別有原味/芫茜味/南瓜味腸粉,而腸粉上面有滿滿既三色混醬:麻醬、甜醬、燒烤醬,唔單止顏色豐富,味道口感都同樣好豐富🤩上枱時非常熱辣辣,芫茜味/南瓜味腸粉既味道好特別,唔會太濃岩岩好。我覺得芫茜味腸粉最好食🥰,一開始都唔知係芫茜味,係食完覺得個味道好特別,有d似菠菜但又唔係所以就問左職員先知原來係芫茜味,但佢個味又唔太似平時香料個種芫茜味,融入左腸粉同配埋個醬真係好好食!😋紅袍荔枝🍒外表係脆皮同有d脆粒粒係表面,加埋紅色既顏色,令到成粒睇落就已經好似荔枝啦,食落雖然冇荔枝味,但個外皮好煙韌,就好似平時食點心咸水角個種咁,裡面有熱辣辣小小流心既奶黃餡,食落甜甜香香,非常得意🥸🫰🏻黑松露鮮蝦燒賣🍤一上枱已經有好香濃既黑松露味,裡面除左有大大粒鮮蝦肉,仲有平時燒賣既定番—香菇同小

點心

紅袍荔枝🍒

黑松露鮮蝦燒賣🍤
一上枱已經有好香濃既黑松露味,裡面除左有大大粒鮮蝦肉,仲有平時燒賣既定番—香菇同小小蟹籽粒係面,而且每粒都非常足料👍🏻

主食
迷你鴛鴦炒飯 — 紅火龍果海鮮飯拼菠菜汁雞肉飯
呢碟炒飯唔迷你,我同屋企人食都覺得大份,而雙色炒飯都好特別,仲要係紅色+綠色,真係第一次見呢~🤭
紅火龍果炒埋海鮮同配埋炒蛋飯底食,完全唔會奇怪,仲令成個飯既味道帶多份鮮甜既味道🤩👍🏻
而菠菜汁雞肉飯個邊除左顏色都唔算太特別,味道都係同想像中差唔多,未算話好驚豔,不過味道都係好食,不過可能因為我自己鍾意紅火龍個個味多d~🤣

呢款炒飯既做法係平時既福建炒飯咁,炒蛋飯底再加上面有唔同材料既芡汁蓋面,食既時候就記得連埋面頭既醬汁一齊食,我覺得咁隸係最好食啦😎

餐廳環境非常舒服,坐𥦬邊仲可以望到維港海景同銅鑼灣街景,而且餐廳內都有好多藝術、懷舊擺設,非常吸睛!📸

另外,餐廳仲有一間波波燈打卡音樂鏡房🪞🪩,有d似tea lab 咁,如果大家食完飯或者等緊野食都可以入去打下卡啦~📱🤳🏻

2023-09-25
  • 黑松露鮮蝦燒賣