餐廳: 韓大叔大排檔
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-04-22 61 瀏覽
剛在銅鑼灣人氣街 (登龍街)  找到一間新韓國駐進餐廳,  [韓大叔大排檔] ,  約了朋友去試試.店內播放著 K-pop 韓曲, 一股韓風正在吹.韓派 fans  聚會好輕鬆, 大排檔五光十色,  食物非常豐富.  我們先叫了兩枝冰涼飲品, 荔枝真露梳打, CASS  啤酒 , 冰涼順暢,  好好飲.餐牌內有好介紹, 大叔招牌菜, 韓氣必食推介, 前菜, 炸雞, 飯 麵, 小食,年糕,...............價錢中等.  先食原味炸雞 (半份), 即點即炸, 上檯熱辣辣.   雞肉好嫩好 juicy,  外皮炸得香脆, 惹味. 全部無骨, 啖啖肉.   配上蜜糖芥茉, 韓式辣醬, 自由添加.韓大叔醬油拼盤, 有醬油蟹, 蝦,  鮑魚, 糖心蛋.  濃郁的醬油浸透各款食物.  美味.侍應送來紫菜拌飯, 進食醬油食物同時可以伴上米飯.我來先吃醬油蝦,  蝦肉鮮甜彈牙, 濃郁的醬油汁,  加添了蝦肉鮮味.   鮑魚夠稔有鮑味.    加上醬油汁, 感覺更滑.枱面上備有韓國調味料, 可以自助調味. 戴上膠手套, 把紫菜自制飯團, 紫菜碎香口又酥脆, 口感不俗.再吃醬油蟹, 正宗韓國美食
剛在銅鑼灣人氣街 (登龍街)  找到一間新韓國駐進餐廳,
[韓大叔大排檔] ,  約了朋友去試試.
店內播放著 K-pop 韓曲, 一股韓風正在吹.
韓派 fans  聚會好輕鬆,
大排檔五光十色,  食物非常豐富.
原味炸雞 (半份)
韓大叔醬油拼盤, 有醬油蟹, 蝦, 鮑魚, 糖心蛋
侍應送來紫菜拌飯, 進食醬油食物同時可以伴上米飯.
紫菜拌飯
鮑魚夠稔有鮑味.    加上醬油汁, 感覺更滑.
枱面上備有韓國調味料, 可以自助調味.
再吃醬油蟹, 正宗韓國美食, 蟹肉不多, 但非常鮮甜.
吃過醬油海鮮, 來個韓式傳統鍋物, 牛肉熱湯, 味道超正, 內有牛肉片, 牛味濃.
韓式傳統鍋物
傳統泡菜阿朱媽炒年糕,  糸我們最愛的街頭小吃,  圓柱形年糕炒得軟嫩, 更吸調味, Q彈香辣口感好煙韌.
傳統泡菜阿朱媽炒年糕
韓式熔岩芝士蛋卷,  賣相好靚,  配上金屬鏟子, 方便各自分切,
蛋卷糸芝士和蛋混合, 口感軟綿綿富香濃芝味.
韓式熔岩芝士蛋卷
韓大叔大排檔, 自由輕鬆,  帶出街頭小食風味,  滿足哂我們的要求.
原味炸雞 (半份)
韓大叔醬油拼盤, 有醬油蟹, 蝦, 鮑魚, 糖心蛋
紫菜拌飯