2024-04-18 18 瀏覽
之前行街經過附近,已經俾門口嘅奶奶麻糬廣告相吸引咗🤩✅奶奶花生麻糬因為呢個係主角所以優先介紹🥰估唔到食物同廣告相可以整到一樣,打卡非常滿意又玩得又食得😋仲好重牛奶香🥛✅蜂蜜苦瓜汁係台灣風味嘅蜂蜜苦瓜汁,好驚喜💕(不自覺諗起台灣好hit 個間苦瓜汁!還原度好高)✅宇治抹茶牛乳特濃宇治抹茶,唔會太甜,仲有漸層,抹茶控表示很滿意👍🏻🍵不過呢度有苦瓜汁真係搞到我選擇困難症😮‍💨 ✅小食蒜香三色台腸、三色鹽酥雞、酸辣雲耳蓮藕選咗幾款小食同朋友share,台灣腸非常香口,食唔停口鹽酥雞配三種醬汁,雞肉夠大件🐔✅松露玉米起司蛋餅朋友第一次試蛋餅,一試就愛上,餡料豐富,黑松露味突出要留意呢度嘅蛋餅係餅夾住蛋,唔係蛋整成嘅餅🥚朋友喜歡前者,個人喜歡後者🤣✅招牌魯肉飯滷肉飯分量唔算好多,勝在有溏心蛋同好味嘅滷肉🍚!✅招牌牛肉麵藥膳味好濃郁,配料係蟲草乾,未泡入湯前脆脆地,口感幾唔錯,入湯後另一番風味,有得揀刀削麵/粉絲,粉絲相當入味🍜💛好味指數:4.8/5 💜回頭指數:4.7/5📍臺北棧 (世貿中心) (銅鑼灣)銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓7號舖
之前行街經過附近,已經俾門口嘅奶奶麻糬廣告相吸引咗🤩

✅奶奶花生麻糬
又玩得又食得😋仲好重牛奶香🥛
✅蜂蜜苦瓜汁
✅宇治抹茶牛乳

✅小食
蒜香三色台腸、三色鹽酥雞、酸辣雲耳蓮藕
選咗幾款小食同朋友share,台灣腸非常香口,食唔停口
鹽酥雞配三種醬汁,雞肉夠大件🐔
✅松露玉米起司蛋餅
朋友第一次試蛋餅,一試就愛上,餡料豐富,黑松露味突出
✅招牌魯肉飯
滷肉飯分量唔算好多,勝在有溏心蛋同好味嘅滷肉🍚!

✅招牌牛肉麵

💛好味指數:4.8/5 💜回頭指數:4.7/5

📍臺北棧 (世貿中心) (銅鑼灣)
銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓7號舖