2014-01-27 150 瀏覽
今日行入肯德基TEA, 居然有個意外驚喜。話說上年又係過年時節, 朋友一家來香港玩, 我盡地主之誼陪去迪迪尼, 小朋友除了玩, 就係食, 難得金叵蘿情有獨鍾熱狗檔裡一種有趣小食, 一日內食了3 次。話有趣, 係因為這款小食有個脆批底, 味道十足PIZZA, 但切成長條形, 上面鋪的亦非莎樂美腸而係成條熱狗腸, 仲用竹籤串住, 即燒即賣, 夠熱夠脆, 小朋友自己手執一串似食串燒, 邊行邊食好開心, 我們大人都跟著吃了兩串。點知朋友一家聖誕再去迪迪尼, 小朋友返來向我投訴小食店已無賣上次的串燒 HOT DOG, 表情好失望, 但我也愛莫能助。又點知…今日行入肯德基, 居然見他們推出的新茶餐就係這款令小朋友念念不忘的 HOT DOG…啊, 唔係, 原來係叫 PIZZA DOG 才對, 「狗」別重逢, 當然自己先來一客, 不忘即刻影張相 whatsapp 俾小朋友爹地邀功, 下次他再帶寶貝女來香港, 叔叔識路帶你去食串燒HOT DOG 啦!仲有最後一點驚喜係, 隱約記得在迪迪尼買要廿幾三十蚊一串, 現在茶餐價20蚊仲包杯汽水, SIZE 不變, OK 喎。
今日行入肯德基TEA, 居然有個意外驚喜。
pizza
2014-01-24