2024-04-25 326 瀏覽
講到一人火鍋,我哋就會諗起呢間又香又惹味嘅台式石頭鍋餐廳🇹🇼。舖頭可以自選肉類、湯底、飯麵,部份湯底仲會有店員喺客人面前爆香咗配料💥。再加水煮湯,一路爆炒,一路有超濃郁嘅香味♨️,勁吸引。而且可以喺自助吧自己攞蔬菜配料🥗。最後仲有雪條食㖭❄️。.🐮石紋精選牛肩肉套餐($206)牛肩肉係肉味比較濃嘅部位😆,配埋我哋揀嘅沙茶醬湯,點埋自助吧攞嘅超邪惡腐乳醬,好好味👅。店員會喺開爐嘅時候先炒香沙茶醬💥,香味勁誘人,然後再加埋鰹魚汁煮湯底🎏。我哋仲加咗小食辣味涼拌牛肚🤤,牛肚同埋台式豆乾嘅口感都好彈牙,而且辣麻油滷汁好惹味💦。.🐄安格斯牛小排套餐($220)牛小排肉質超級好食,烚完好嫩身😍,而且肉味同油脂感都好平衡。我哋呢款就揀咗紅燒牛骨湯🍖,亦都係超級推薦,因為牛骨嘅味道超濃郁,配埋香口嘅紅燒油💕,好夾唔同嘅蔬菜、海鮮配料!而且用嚟煮埋新竹米粉🍜,湯底嘅味道入晒米粉裏面,食到停唔到。我哋加咗鳳梨涼拌章魚小食🐙,酸甜嘅味道,配埋薑嘅香味,有種子薑嘅開胃感覺🤩。.🍗走地雞腿肉($25)肉質超級嫩滑,而且好襟烚😝。煮完出嚟口感好好💕,如果大家套餐本身揀咗牛肉,好啱加配呢個一齊share。
🐮石紋精選牛肩肉套餐($206)
🐄安格斯牛小排套餐($220)
🍗走地雞腿肉($25)
2024-04-21