2022-11-19 460 瀏覽
好多朋友陸陸續續去旅行我呢條未有時間攞假飛嘅可憐蟲唯有喺香港食餐好工作時間表五顏六色,忙到九彩的我放工決定去和牛燒肉‧純食餐好平時main menu都係A4級之前食過都覺得相當唔錯,不過呢晚要食就食到最好,點了鹿兒島A5級和牛餐前菜係炸蘿蔔絲沙律重有精選前菜拼盤3種擺盤精緻,令人眼前一亮✨🐃 肉眼,特選肩眼,厚切牛舌!最最最推嘅係厚切牛舌!👅好味到不得了,每論邊一件都係相當嫩邊位嘅比較彈牙,中間牛舌芯勁嫩不禁懷疑平時食嘅所謂牛舌芯究竟係咩?!!而肉眼都絕對高質,夠腍滑而有肉香油花好靚,但唔會一口油,油香同肉香平衡得好好👍🏻肩眼軟嫩適中,呢個位成日出有筋膜難咬情況不過今晚呢件就非常優質,彈牙不膩,簡直喜出望外🐖 豬腩唔知幾時開始,一食燒肉,豬腩就老是常出現⚡️呢個豬腩用秘製醬料醃製過充滿日式風情,配上白飯超級搭🫰🏻🍺生啤係我吃吃燒肉時最愛呢個生啤充滿誠意!個杯雪到冰杯咁,我好少見雪到咁夠凍嘅杯一啖肉肉一啖啤酒真係好滿足好多食開嘅燒肉店都越做越差和牛燒肉‧純反而越做越好去食嘅果晚重有好幾枱日本家庭證明質素係幾有保證~。・゜・゜・。。・゜・゜・。📌 和牛燒肉‧純 (銅鑼灣)📍 銅鑼灣恩平道42
好多朋友陸陸續續去旅行
我呢條未有時間攞假飛嘅可憐蟲唯有喺香港食餐好
工作時間表五顏六色,
忙到九彩的我放工決定去和牛燒肉‧純食餐好

平時main menu都係A4級
之前食過都覺得相當唔錯,
不過呢晚要食就食到最好,
點了鹿兒島A5級和牛餐

前菜係炸蘿蔔絲沙律
重有精選前菜拼盤3種
擺盤精緻,令人眼前一亮✨

🐃 肉眼,特選肩眼,厚切牛舌
!最最最推嘅係厚切牛舌!👅
好味到不得了,每論邊一件都係相當嫩
邊位嘅比較彈牙,中間牛舌芯勁嫩
不禁懷疑平時食嘅所謂牛舌芯究竟係咩?!!
而肉眼都絕對高質,夠腍滑而有肉香
油花好靚,但唔會一口油,
油香同肉香平衡得好好👍🏻
肩眼軟嫩適中,呢個位成日出有筋膜難咬情況
不過今晚呢件就非常優質,
彈牙不膩,簡直喜出望外

🐖 豬腩
唔知幾時開始,一食燒肉,
豬腩就老是常出現⚡️
呢個豬腩用秘製醬料醃製過
充滿日式風情,配上白飯超級搭🫰🏻

🍺生啤係我吃吃燒肉時最愛
呢個生啤充滿誠意!個杯雪到冰杯咁,
我好少見雪到咁夠凍嘅杯
一啖肉肉一啖啤酒真係好滿足

好多食開嘅燒肉店都越做越差
和牛燒肉‧純反而越做越好
去食嘅果晚重有好幾枱日本家庭
證明質素係幾有保證~

。・゜・゜・。。・゜・゜・。

📌 和牛燒肉‧純 (銅鑼灣)
📍 銅鑼灣恩平道42號亨利中心15樓

#foodie #hkfoodie #相機食先 #hkfoodlogger #hklifestyleblogger #igable #foodpics #foodiehk #bloggerlife #foodblogger #foodinhk #美食 #852foodie #foodpic #hkfoodlover #travelhk